Ред Бул - први у Аустрији, други у Њемачкој!

Клубови иза којих компанија познатог бизнисмена Дитера Матешића су шампиони Аустрије и вероватно вицешампиони Немачке. Салцбург шампион Аустрије четврти пут у низу! Фудбалери Салцбурга освојили су аустријуску Бундеслигу четврту сезону заредом пошто су победили Рапид са 1:0 у 33. колу шампионата.

Фудбал 14.05.2017 | 11:30
Ред Бул - први у Аустрији, други у Њемачкој!
Дитер Матешић решио је да покори немачку Бундеслигу, али није заборавио своју, аустријску.

Фудбалери Ред Бул Салцбурга постали су четврту сезону заредом шампиони Аустрије пошто су вечерас победили бечки Рапид резултатом 1:0 у 33. колу шампионата.

Гол Валентина Лазара у 73. минуту значио је да је Салцбург стекао недостижних 12 бодова предности у односу на Аустрију Беч, три кола пре краја шампионата.

Салцбург, који је у власништву компаније Ред Бул познатог бизнисмена, Матешића, има 72 бода, Аустрија је друга са 60, док је Штурм трећи са 54.

Од како је Ред Бул преузео клуб 2005. године, Салцбург је осам пута био првак Аустрије. У међувремену, Матешић се помало заситио локалне доминације над бечким ривалима, Аустријом и Рапидом, па се опробао у знатно јачој конкуренцији, у Немачкој, из "из прве" стигао до другог места у Бундеслиги.

Навијачи Салцбурга уплашили су се да ће пасти у други план када је Матешић купио Лајпциг, назвао га Ред Бул, уложио новац и пласирао се, вероватно, иза Бајерна у актуелној фудбалској сезони у Немачкој, али се то није догодило - њихов клуб наставио је доминацију у аустријском шампионату.

Салцбург ће имати прилику да освоји дуплу круну, пошто у финалу Купа Аустрије 1. јуна игра против Рапида.

Матешић је, у међувремену, освајао и четири узастопне титуле првака у Формули 1 након што је основао тим и назвао га Ред Бул.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар