Red Bul - prvi u Austriji, drugi u Njemačkoj!

Klubovi iza kojih kompanija poznatog biznismena Ditera Matešića su šampioni Austrije i verovatno vicešampioni Nemačke. Salcburg šampion Austrije četvrti put u nizu! Fudbaleri Salcburga osvojili su austrijusku Bundesligu četvrtu sezonu zaredom pošto su pobedili Rapid sa 1:0 u 33. kolu šampionata.

Fudbal 14.05.2017 | 11:30
Red Bul - prvi u Austriji, drugi u Njemačkoj!
Diter Matešić rešio je da pokori nemačku Bundesligu, ali nije zaboravio svoju, austrijsku.

Fudbaleri Red Bul Salcburga postali su četvrtu sezonu zaredom šampioni Austrije pošto su večeras pobedili bečki Rapid rezultatom 1:0 u 33. kolu šampionata.

Gol Valentina Lazara u 73. minutu značio je da je Salcburg stekao nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na Austriju Beč, tri kola pre kraja šampionata.

Salcburg, koji je u vlasništvu kompanije Red Bul poznatog biznismena, Matešića, ima 72 boda, Austrija je druga sa 60, dok je Šturm treći sa 54.

Od kako je Red Bul preuzeo klub 2005. godine, Salcburg je osam puta bio prvak Austrije. U međuvremenu, Matešić se pomalo zasitio lokalne dominacije nad bečkim rivalima, Austrijom i Rapidom, pa se oprobao u znatno jačoj konkurenciji, u Nemačkoj, iz "iz prve" stigao do drugog mesta u Bundesligi.

Navijači Salcburga uplašili su se da će pasti u drugi plan kada je Matešić kupio Lajpcig, nazvao ga Red Bul, uložio novac i plasirao se, verovatno, iza Bajerna u aktuelnoj fudbalskoj sezoni u Nemačkoj, ali se to nije dogodilo - njihov klub nastavio je dominaciju u austrijskom šampionatu.

Salcburg će imati priliku da osvoji duplu krunu, pošto u finalu Kupa Austrije 1. juna igra protiv Rapida.

Matešić je, u međuvremenu, osvajao i četiri uzastopne titule prvaka u Formuli 1 nakon što je osnovao tim i nazvao ga Red Bul.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar