"Венгере, одлази", а Арсенал на бод од ЛШ!

Фудбалери Арсенала не играју сјајно ове сезоне, али су на само бод од "свог " четвртог места и самим тим квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 14.05.2017 | 13:30
"Венгере, одлази", а Арсенал на бод од ЛШ!
Изнад стадиона Стоука прошао је авион који је носио натпис "Венгере одлази", али је тим Арсена Венгера одиграо одличан меч и дошао до нове победе и сада су на бод од Лиге шампиона.

Погоцима Оливијеа Жируа, који је био стрелац два гола, и Алексиса Санчеза и Месута Озила, можда и најоспорованијих играча "тобџија" ове сезоне, Арсенал је славио против Стоука 4:1 (1:0) за који је утешни погодак дао Питер Крауч.

Арсенал сада има 69 бодова, један мање од четвртопласираног Ливерпула, и у наредна два кола биће одлучено ко ће играти у Лиги шампиона. Није сигуран ни Манчестер сити са 72 бода, али се бор и Манчестер јунајтед који има 65, и меч мање, али и финале Лиге Европе кроз које ће покушати да изборе оно најелитније такмичење.

Гости су били расположени на почетку меча, погодили су стативу после шута Нача Монреала, да би на три минута до краја Оливије Жиру погодио након сјајног напада и паса Бељерина.

То је "отворило" екипу Стоука која је капитулирала након одличне комбинације Санчеза и Озила, али је нада да би могли до макар бода заживела у 67. минуту када је Питер Крауч погодио главом након одличног паса Марка Арнаутовића.

Међутим, Алексис Санчез је само десет минута касније "убио утакмицу", а Оливије Жиру се у 80. наградио за одличну партију новим поготком.

Ово је распоред до краја сезоне:

АРСЕНАЛ: Сандерленд (Д), Евертон (Д).

ЛИВЕРПУЛ: Вест Хем (Г), Мидлсбро (Д).

МАНЧЕСТЕР СИТИ: ВБА (Д), Вотфорд (Г).

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Тотенхем (Г), Саутемптон (Г), Кристал Палас (Д).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар