"Vengere, odlazi", a Arsenal na bod od LŠ!

Fudbaleri Arsenala ne igraju sjajno ove sezone, ali su na samo bod od "svog " četvrtog mesta i samim tim kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 14.05.2017 | 13:30
"Vengere, odlazi", a Arsenal na bod od LŠ!
Iznad stadiona Stouka prošao je avion koji je nosio natpis "Vengere odlazi", ali je tim Arsena Vengera odigrao odličan meč i došao do nove pobede i sada su na bod od Lige šampiona.

Pogocima Olivijea Žirua, koji je bio strelac dva gola, i Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila, možda i najosporovanijih igrača "tobdžija" ove sezone, Arsenal je slavio protiv Stouka 4:1 (1:0) za koji je utešni pogodak dao Piter Krauč.

Arsenal sada ima 69 bodova, jedan manje od četvrtoplasiranog Liverpula, i u naredna dva kola biće odlučeno ko će igrati u Ligi šampiona. Nije siguran ni Mančester siti sa 72 boda, ali se bor i Mančester junajted koji ima 65, i meč manje, ali i finale Lige Evrope kroz koje će pokušati da izbore ono najelitnije takmičenje.

Gosti su bili raspoloženi na početku meča, pogodili su stativu posle šuta Nača Monreala, da bi na tri minuta do kraja Olivije Žiru pogodio nakon sjajnog napada i pasa Beljerina.

To je "otvorilo" ekipu Stouka koja je kapitulirala nakon odlične kombinacije Sančeza i Ozila, ali je nada da bi mogli do makar boda zaživela u 67. minutu kada je Piter Krauč pogodio glavom nakon odličnog pasa Marka Arnautovića.

Međutim, Aleksis Sančez je samo deset minuta kasnije "ubio utakmicu", a Olivije Žiru se u 80. nagradio za odličnu partiju novim pogotkom.

Ovo je raspored do kraja sezone:

ARSENAL: Sanderlend (D), Everton (D).

LIVERPUL: Vest Hem (G), Midlsbro (D).

MANČESTER SITI: VBA (D), Votford (G).

MANČESTER JUNAJTED: Totenhem (G), Sautempton (G), Kristal Palas (D).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar