Португал однио побједу у Кијеву

Португалац Салвадор Собрал побједник је 62. по реду “Евровизије” у Кијеву.

Свијет 14.05.2017 | 01:00
Португал однио побједу у Кијеву
Послије сабирања гласова жирија земаља учесница и гледалаца, Собрал је са пјесмом "Амер пелос доис", однео побједу.

Друго место заузела је Бугарска 615 бодова , док је трећу позицију освојила Молдавија са 374 гласова. 

У великом финалу учествовали су представници Молдавије, Азербејџана, Грчке, Шведске, Португала, Пољске, Јерменије, Аустралије, Кипра, Белгије, Бугарске, Белорусије, Хрватске, Мађарске, Данске, Израела, Румуније, Норвешке, Холандије и Аустрије.

Вече је отворио израелски представник Имри, али, упркос чињеници да је сценски наступ обиловао ефектима, чини се да је Имри имао велику трему, због које је забиљежио неколико фалшева.

Утисак је мало поправила пољска представница Кајша Мош, која је моћним и сигурним гласом отпјевала баладу "Фласхлигхт", али су представници Белорусије, акценат више ставили на колорични и раздрагани сценски наступ.

Дирљив тренутак на Евровизији је настао када је су на сцену изашле, три сестре из Холандије и чланице групе "Оџин", које су пјесму "Црy но море", посветиле болесној мајци.

Аустријски представник Нејтан Трент, вратио је на моменат озбиљност евровозијском такмичењу, а отпјево је пјесму "Руннинг он аир", а након њега јерменска представница Артсвик је успјела да раздрма публику у Кијеву секси кореографијом "Флy wитх ме".

Током ревијалног дијела финалне вечери „Евросонга“, док је прошлогодишња побједница Џамала премијерно изводила пјесму "И Белиеве Ин Yоу", на бину се попео младић огрнут аустралијском заставом и окренут леђима ка камери спустио панталоне. Обезбијеђење је брзо реаговало и уклонило га са бине.

Предивна балада "Амер пелос доис", коју је за Салвадора Собрала написала његова сестра изазвала је громогласни аплауз у дворани.



(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тригер

14.05.2017 09:24

Добро се увијао и мијаукао. Прави ЕУ хит. Заразни тактови бас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократис

14.05.2017 09:55

Ех, побједник Евровизије је из Пуртугала. За то постоје прави разлози: на исти дан је био папа у Фатими, и прогласио виђење Богородице, као свети догађај. И тако су добили поене. А пјевач ми је дјеловао као чобанчић испред 100 година, коме се указала Фатима. А што се тиче хрватског такмичара, има глас , а и стас, али нажалост, на исти дан евровизије усташе су полагали вјенац на гробове б Блаибургу, Австрија. И свиејт је то видио. А нарочито Кијев, јер је за време 2.св. рата Украјина изгубила милијоне људи, да се одбрани фашизма. И ако певач ије крив за то. Све је политика, а пјевање је изумрло.

ОДГОВОРИТЕ