Portugal odnio pobjedu u Kijevu

Portugalac Salvador Sobral pobjednik je 62. po redu “Evrovizije” u Kijevu.

Svijet 14.05.2017 | 01:00
Portugal odnio pobjedu u Kijevu
Poslije sabiranja glasova žirija zemalja učesnica i gledalaca, Sobral je sa pjesmom "Amer pelos dois", odneo pobjedu.

Drugo mesto zauzela je Bugarska 615 bodova , dok je treću poziciju osvojila Moldavija sa 374 glasova. 

U velikom finalu učestvovali su predstavnici Moldavije, Azerbejdžana, Grčke, Švedske, Portugala, Poljske, Jermenije, Australije, Kipra, Belgije, Bugarske, Belorusije, Hrvatske, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunije, Norveške, Holandije i Austrije.

Veče je otvorio izraelski predstavnik Imri, ali, uprkos činjenici da je scenski nastup obilovao efektima, čini se da je Imri imao veliku tremu, zbog koje je zabilježio nekoliko falševa.

Utisak je malo popravila poljska predstavnica Kajša Moš, koja je moćnim i sigurnim glasom otpjevala baladu "Flashlight", ali su predstavnici Belorusije, akcenat više stavili na kolorični i razdragani scenski nastup.

Dirljiv trenutak na Evroviziji je nastao kada je su na scenu izašle, tri sestre iz Holandije i članice grupe "Odžin", koje su pjesmu "Cry no more", posvetile bolesnoj majci.

Austrijski predstavnik Nejtan Trent, vratio je na momenat ozbiljnost evrovozijskom takmičenju, a otpjevo je pjesmu "Running on air", a nakon njega jermenska predstavnica Artsvik je uspjela da razdrma publiku u Kijevu seksi koreografijom "Fly with me".

Tokom revijalnog dijela finalne večeri „Evrosonga“, dok je prošlogodišnja pobjednica Džamala premijerno izvodila pjesmu "I Believe In You", na binu se popeo mladić ogrnut australijskom zastavom i okrenut leđima ka kameri spustio pantalone. Obezbijeđenje je brzo reagovalo i uklonilo ga sa bine.

Predivna balada "Amer pelos dois", koju je za Salvadora Sobrala napisala njegova sestra izazvala je gromoglasni aplauz u dvorani.



(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

triger

14.05.2017 09:24

Dobro se uvijao i mijaukao. Pravi EU hit. Zarazni taktovi bas.

ODGOVORITE
Name

Sokratis

14.05.2017 09:55

Eh, pobjednik Evrovizije je iz Purtugala. Za to postoje pravi razlozi: na isti dan je bio papa u Fatimi, i proglasio viđenje Bogorodice, kao sveti događaj. I tako su dobili poene. A pjevač mi je djelovao kao čobančić ispred 100 godina, kome se ukazala Fatima. A što se tiče hrvatskog takmičara, ima glas , a i stas, ali nažalost, na isti dan evrovizije ustaše su polagali vjenac na grobove b Blaiburgu, Avstrija. I sviejt je to vidio. A naročito Kijev, jer je za vreme 2.sv. rata Ukrajina izgubila milijone ljudi, da se odbrani fašizma. I ako pevač ije kriv za to. Sve je politika, a pjevanje je izumrlo.

ODGOVORITE