Ђоковић: Надал се боље снашао! Рафа никад срећнији!

Други рекет света Новак Ђоковић убедљиво је поражен од Рафаела Надала у полуфиналу Мадрида, а после меча честитао је Надалу на заслуженој победи.  Шпански тенисер Рафаел Надал прекинуо низ од седам узастопних мечева без победе против Новака Ђоковића.

Тенис 14.05.2017 | 07:45
Ђоковић: Надал се боље снашао! Рафа никад срећнији!
Српски тенисер поражен је први пут од Надала у последњих седам мечева, а укупно ово је био 24 пораз у 50 одиграних дуела са Шпанцем.

“Једноставно његов нову је био висок. Успевао је да уради све што је желео, поготову у првом сету. Сервирао је веома добро и кретао се одлично на терену. Данас је било топлије него него претхдна три дана, тако да су услови били другачији. Лоптица је одскакала вискоко и он је успео да се снађе боље у таквим условима”,

Ђоковић није имао одоговор на Надалову игру, рекавши да је потпуно заслужено остварио победу.

“Рафа је очигледно био бољи данас. Заслужио је да победи. Контролисао је игру од почетка до старта. Све у свему, дао сам своје најбоље. Нисам играо на високом нивоу, а направио сам много неизнуђених грешака, поготову у првом сету”, завршио је Новак који је бранио титулу у “Магичној кутији”.

Шпански тенисер Рафаел Надал прекинуо низ од седам узастопних мечева без победе против Новака Ђоковића.

Он је после победе над српским тенисером у полуфиналу Мастерса у Мадриду рекао да не може да буде срећнији.

"Не могу бити срећнији. Много ми значи што сам стигао до финала овде у Мадриду. Био је ово важан меч за мене, јер је значило да настављам у добром ритму у ком сам последњих неколико месеци. Знао сам да морам добро да одиграм. Тачно је да сам направио и неке грешке, али борио сам се до краја", рекао је Надал.

Надал је победио Ђоковића са 6:2, 6:4 и пласирао се у финале Мастерса у Мадриду где га чека победник другог полуфинала у ком се састају Доминик Тим и Пабло Куевас.

Ово је била прва победа Надала над Ђоковићем од финала Ролан Гароса 2014. године. Надал је пре данашњег меча изгубио 15 узастопних сетова од Дјоковића, а освојио је само један сет у 12 мечева за последње четири године.

Четвороструки шампион Мадрида ће сутра играти своје осмо финале у главном граду Шпаније, а прво од 2015. године када је поражен од Британца Ендија Мареја. Последњи пут титулу у Мадриду освојио је 2014. године.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Р.Н.

15.05.2017 10:57

Мој Ноле ноје се он ниста снасао он је бољи од тебе тренутно за двије класе побједјује турнир за турниром а ти лупас како се он боље снасао.Истини се моеа погледати у оци то ниси ни близу тенисера који је просле године освајао турнире а сва остала прица је правдање и без везе.Мјењај се на старо док ниси испао из првих десет.Све најбоље

ОДГОВОРИТЕ