Đoković: Nadal se bolje snašao! Rafa nikad srećniji!

Drugi reket sveta Novak Đoković ubedljivo je poražen od Rafaela Nadala u polufinalu Madrida, a posle meča čestitao je Nadalu na zasluženoj pobedi.  Španski teniser Rafael Nadal prekinuo niz od sedam uzastopnih mečeva bez pobede protiv Novaka Đokovića.

Tenis 14.05.2017 | 07:45
Đoković: Nadal se bolje snašao! Rafa nikad srećniji!
Srpski teniser poražen je prvi put od Nadala u poslednjih sedam mečeva, a ukupno ovo je bio 24 poraz u 50 odigranih duela sa Špancem.

“Jednostavno njegov novu je bio visok. Uspevao je da uradi sve što je želeo, pogotovu u prvom setu. Servirao je veoma dobro i kretao se odlično na terenu. Danas je bilo toplije nego nego prethdna tri dana, tako da su uslovi bili drugačiji. Loptica je odskakala viskoko i on je uspeo da se snađe bolje u takvim uslovima”,

Đoković nije imao odogovor na Nadalovu igru, rekavši da je potpuno zasluženo ostvario pobedu.

“Rafa je očigledno bio bolji danas. Zaslužio je da pobedi. Kontrolisao je igru od početka do starta. Sve u svemu, dao sam svoje najbolje. Nisam igrao na visokom nivou, a napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, pogotovu u prvom setu”, završio je Novak koji je branio titulu u “Magičnoj kutiji”.

Španski teniser Rafael Nadal prekinuo niz od sedam uzastopnih mečeva bez pobede protiv Novaka Đokovića.

On je posle pobede nad srpskim teniserom u polufinalu Mastersa u Madridu rekao da ne može da bude srećniji.

"Ne mogu biti srećniji. Mnogo mi znači što sam stigao do finala ovde u Madridu. Bio je ovo važan meč za mene, jer je značilo da nastavljam u dobrom ritmu u kom sam poslednjih nekoliko meseci. Znao sam da moram dobro da odigram. Tačno je da sam napravio i neke greške, ali borio sam se do kraja", rekao je Nadal.

Nadal je pobedio Đokovića sa 6:2, 6:4 i plasirao se u finale Mastersa u Madridu gde ga čeka pobednik drugog polufinala u kom se sastaju Dominik Tim i Pablo Kuevas.

Ovo je bila prva pobeda Nadala nad Đokovićem od finala Rolan Garosa 2014. godine. Nadal je pre današnjeg meča izgubio 15 uzastopnih setova od Djokovića, a osvojio je samo jedan set u 12 mečeva za poslednje četiri godine.

Četvorostruki šampion Madrida će sutra igrati svoje osmo finale u glavnom gradu Španije, a prvo od 2015. godine kada je poražen od Britanca Endija Mareja. Poslednji put titulu u Madridu osvojio je 2014. godine.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

R.N.

15.05.2017 10:57

Moj Nole noje se on nista snasao on je bolji od tebe trenutno za dvije klase pobjedjuje turnir za turnirom a ti lupas kako se on bolje snasao.Istini se moea pogledati u oci to nisi ni blizu tenisera koji je prosle godine osvajao turnire a sva ostala prica je pravdanje i bez veze.Mjenjaj se na staro dok nisi ispao iz prvih deset.Sve najbolje

ODGOVORITE