Најисплативији развод у Европи

Лондонски трговац нафтом мораће бившој супрузи да плати 583 милиона долара или 41,5 посто свог богатства, у једној од највећих бракоразводних парница у историји Енглеске, преносе медији.

Свијет 13.05.2017 | 14:24
Најисплативији развод у Европи
Шездесетједногодишњак, чији идентитет није објављен, упознао је 44-годишњу супругу 1989. у Москви где је студирала, а венчали су се четири године касније, стоји у документима суда у Лондону.

Мушкарац рођен на Кавказу зарадио је огромно богатство у руском енергетском сектору, продавши 2012. удио у својој компанији за 1,37 милијарди долара.

Његова супруга поријеклом из источне Европе која је у браку била домаћица, постала је британска држављанка 2000. и подизала двоје деце у Сарију јужно од Лондона.

Она је рекла да је супругова имовина вриједна више од милијарде долара "стечена у дугом браку уз једнак допринос обје стране богатству породице", стоји у пресуди.

Судија је у склопу нагодбе жени додијелио и луксузни аутомобил Астон Мартин вриједан 300.000 фунти као и збирку модерне умјетности процијењену на 90 милиона фунти, преноси Клиx.ба.

Бивши муж, који има доживотну дозволу боравка у Британији, није оспоравао одлуку суда, али је тврдио да је ипак више од бивше супруге допринио породичном богатству.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар