Najisplativiji razvod u Evropi

Londonski trgovac naftom moraće bivšoj supruzi da plati 583 miliona dolara ili 41,5 posto svog bogatstva, u jednoj od najvećih brakorazvodnih parnica u istoriji Engleske, prenose mediji.

Svijet 13.05.2017 | 14:24
Najisplativiji razvod u Evropi
Šezdesetjednogodišnjak, čiji identitet nije objavljen, upoznao je 44-godišnju suprugu 1989. u Moskvi gde je studirala, a venčali su se četiri godine kasnije, stoji u dokumentima suda u Londonu.

Muškarac rođen na Kavkazu zaradio je ogromno bogatstvo u ruskom energetskom sektoru, prodavši 2012. udio u svojoj kompaniji za 1,37 milijardi dolara.

Njegova supruga porijeklom iz istočne Evrope koja je u braku bila domaćica, postala je britanska državljanka 2000. i podizala dvoje dece u Sariju južno od Londona.

Ona je rekla da je suprugova imovina vrijedna više od milijarde dolara "stečena u dugom braku uz jednak doprinos obje strane bogatstvu porodice", stoji u presudi.

Sudija je u sklopu nagodbe ženi dodijelio i luksuzni automobil Aston Martin vrijedan 300.000 funti kao i zbirku moderne umjetnosti procijenjenu na 90 miliona funti, prenosi Klix.ba.

Bivši muž, koji ima doživotnu dozvolu boravka u Britaniji, nije osporavao odluku suda, ali je tvrdio da je ipak više od bivše supruge doprinio porodičnom bogatstvu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar