ПЛ: Готово је - Челси је шампион!

Челси је шампион! Титулу је донео једини дечко кога Конте није хтео! Минималац на Хоторнсу означио велико славље екипе из Лондона која је три кола пре краја покорила Премијер лигу, пети пут у историји.  Баркли на ултиматум одговорио голом - да ли се и опростио од Гудисона? Евертон добио Вотфорд - 1:0.

Фудбал 12.05.2017 | 23:20
ПЛ: Готово је - Челси је шампион!
Готово је! Челси је шампион. Челси је недодирљив. Челси је разноврстан. И зато слави.

Плавци из Лондона, вођени харизмом превгејаног Италијана Антонија Контеа покорили су Премијер лигу. После очајне прошле сезоне, окончане тек на десетом месту, вратили су се у великом стилу и три кола пре краја првенства математички постали недостижни за конкуренцију. Водили су трку малтене од средине, тукли и мале и велике, „убијали“ у појам сваку наду Тотенхему или Ливерпулу кад би им се примакли и само се чекало да званичнио потврде оно што се могло наслутити још крајем 2016. Да су најбољи.

Учинили су то у финишу меча у Бирмингему. Против као крпељ упорног Вест Бромвич Албиона мучили су се у реализацији, али су у 82. минуту стигли до шампионског поготка - 1:0.

Дао га је Миши Батшуаји. Летошњи новајлија из Марсеља. Једини фудбалер кога Конте није довео, већ је то урадио клуб, мимо знања некадашњег шефа струке Јувентуса. Отуда скромна минутажа. Статус резервисте. Дечко је, ни крив, ни дужан, углавном добијао шансе на кашичицу - и користио је - да би у уводном сусрету 36. кола, кад је потрошен сав нападачки арсенал и кад су се испромашивали Дијего Коста, Сеск Фабрегас и Еден Азар, шест минута по уласку на терен дочекао интервенцију вечерас одличног Цезара Аспиликуете, матирао одличног Бена Фостера и урклинуо:
„Шампиони смо!“

Евертон се победом опростио од својих навијача када је ова сезона у питању! Карамеле које су још раније осигурале седму позицију, а са њом и пласман у Лигу Европе - захваљујући томе што су купове освојили или ће освојити тимови који већ имају осигуран пласман у Европу - биле су боље од Вотфорда минимални резултатом 1:0. 

Оно што је занимљиво јесте да је три бода домаћину обезбедиоРос Баркли, момак кога је пре само 24 сата менаџер Роналд Куман позвао да коначно одлучи остаје ли или одлази. Енглески репрезентативац и један од најталентованијих острвских играча погодио је јако лепо у 56. минуту са удаљености од око двадесетак метара.  

Барклију је то био пети гол у сезони, а уписао је и девет асистенција. Да ли ће 23-годишњи везиста остати и наставити да увесељава навијаче на Гудисону остаје нам да видимо. Уколико ипак одлучи да оде - понуде му свакако не мањкају - онда је вечерас последњи пут плесао пред домаћим навијачима у дресу клуба за који игра од 12 године.  

Евертон је вечерас био много бољи и заслужено славио. Гости су за 90 минута упутили само један ударац у оквир гола, тако да је Роблес био прилично безбрижан. 

У последњем колу Карамеле гостују Арсеналу...

Премијер лига, 37. коло

Петак:

Евертон - Вотфорд 1:0 (0:0)
/Баркли 56/

ВБА - Челси 0:1 (0:0)
/Батшуаји 82/

Субота:

13.30 Манчестер Сити - Лестер
16.00 Борнмут - Барнли
16.00 Мидлзбро - Саутемптон
16.00 Сандерленд - Свонси
18.30 Стоук - Арсенал

Недеља:

13.00 Кристал Палас - Хал
15.15 Вест Хем - Ливерпул
17.30 Тотенхем - Манчестер јунајтед

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар