PL: Gotovo je - Čelsi je šampion!

Čelsi je šampion! Titulu je doneo jedini dečko koga Konte nije hteo! Minimalac na Hotornsu označio veliko slavlje ekipe iz Londona koja je tri kola pre kraja pokorila Premijer ligu, peti put u istoriji.  Barkli na ultimatum odgovorio golom - da li se i oprostio od Gudisona? Everton dobio Votford - 1:0.

Fudbal 12.05.2017 | 23:20
PL: Gotovo je - Čelsi je šampion!
Gotovo je! Čelsi je šampion. Čelsi je nedodirljiv. Čelsi je raznovrstan. I zato slavi.

Plavci iz Londona, vođeni harizmom prevgejanog Italijana Antonija Kontea pokorili su Premijer ligu. Posle očajne prošle sezone, okončane tek na desetom mestu, vratili su se u velikom stilu i tri kola pre kraja prvenstva matematički postali nedostižni za konkurenciju. Vodili su trku maltene od sredine, tukli i male i velike, „ubijali“ u pojam svaku nadu Totenhemu ili Liverpulu kad bi im se primakli i samo se čekalo da zvaničnio potvrde ono što se moglo naslutiti još krajem 2016. Da su najbolji.

Učinili su to u finišu meča u Birmingemu. Protiv kao krpelj upornog Vest Bromvič Albiona mučili su se u realizaciji, ali su u 82. minutu stigli do šampionskog pogotka - 1:0.

Dao ga je Miši Batšuaji. Letošnji novajlija iz Marselja. Jedini fudbaler koga Konte nije doveo, već je to uradio klub, mimo znanja nekadašnjeg šefa struke Juventusa. Otuda skromna minutaža. Status rezerviste. Dečko je, ni kriv, ni dužan, uglavnom dobijao šanse na kašičicu - i koristio je - da bi u uvodnom susretu 36. kola, kad je potrošen sav napadački arsenal i kad su se ispromašivali Dijego Kosta, Sesk Fabregas i Eden Azar, šest minuta po ulasku na teren dočekao intervenciju večeras odličnog Cezara Aspilikuete, matirao odličnog Bena Fostera i urklinuo:
„Šampioni smo!“

Everton se pobedom oprostio od svojih navijača kada je ova sezona u pitanju! Karamele koje su još ranije osigurale sedmu poziciju, a sa njom i plasman u Ligu Evrope - zahvaljujući tome što su kupove osvojili ili će osvojiti timovi koji već imaju osiguran plasman u Evropu - bile su bolje od Votforda minimalni rezultatom 1:0. 

Ono što je zanimljivo jeste da je tri boda domaćinu obezbedioRos Barkli, momak koga je pre samo 24 sata menadžer Ronald Kuman pozvao da konačno odluči ostaje li ili odlazi. Engleski reprezentativac i jedan od najtalentovanijih ostrvskih igrača pogodio je jako lepo u 56. minutu sa udaljenosti od oko dvadesetak metara.  

Barkliju je to bio peti gol u sezoni, a upisao je i devet asistencija. Da li će 23-godišnji vezista ostati i nastaviti da uveseljava navijače na Gudisonu ostaje nam da vidimo. Ukoliko ipak odluči da ode - ponude mu svakako ne manjkaju - onda je večeras poslednji put plesao pred domaćim navijačima u dresu kluba za koji igra od 12 godine.  

Everton je večeras bio mnogo bolji i zasluženo slavio. Gosti su za 90 minuta uputili samo jedan udarac u okvir gola, tako da je Robles bio prilično bezbrižan. 

U poslednjem kolu Karamele gostuju Arsenalu...

Premijer liga, 37. kolo

Petak:

Everton - Votford 1:0 (0:0)
/Barkli 56/

VBA - Čelsi 0:1 (0:0)
/Batšuaji 82/

Subota:

13.30 Mančester Siti - Lester
16.00 Bornmut - Barnli
16.00 Midlzbro - Sautempton
16.00 Sanderlend - Svonsi
18.30 Stouk - Arsenal

Nedelja:

13.00 Kristal Palas - Hal
15.15 Vest Hem - Liverpul
17.30 Totenhem - Mančester junajted

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar