Монаково прво појачање - Тилеманс!

Најскупљи трансфер у историји белгијског фудбала!

Фудбал 14.05.2017 | 16:00
Монаково прво појачање - Тилеманс!
Монако ће после бомбастичне сезоне морати да прода неке од својих бисера, али има план како да надокнади њихове одласке. Кнежеви су договорили први трансфер за наредно лето. И то какав!

У Монако стиже један од најталентованијих и најтраженијих играча данашњице - Јури Тилеманс!

Белгијанац који је са 16 година дебитовао за Андерлехт и постао хит белгијског и европског фудбала је пре неколико дана напунио 20 година и договорио трансфер у Монако. Откако се појавио као чудо од детета, Тилеманс је у разним периодима био жеља скоро свих великих европских клубова. Од Бајерна, преко Барселоне, Јувентуса, Интера и Милана до богатих премијерлигаша. У последње време се Евертон помињао као најозбиљнији кандидат за његово довођење, Роналд Куман је био спреман да плати и 25.000.000 евра за обештећење, али се играч договорио са Монаком чији пројекат и стил игре су му се више свидели.

Како јављају медији из Француске, сада је пао и договор клубова око Тилемансовеселидбе у Кнежевину на крају сезоне. Андерлехту ће припасти 23.000.000 евра за обештећење што је највећи трансфер у историји белгијског фудбала. Претходни рекорд је држао Фелаинијев трансфер из Стандарда у Евертон за 21.760.000 евра.

Француски медији јављају да је предуговор већ потписан, да су све три стране задовољне и да се само чека крај сезоне у којој Андерлехт и Монако јуре титуле у националним шампионатима, па да се трансфер и јавно озваничи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар