Monakovo prvo pojačanje - Tilemans!

Najskuplji transfer u istoriji belgijskog fudbala!

Fudbal 14.05.2017 | 16:00
Monakovo prvo pojačanje - Tilemans!
Monako će posle bombastične sezone morati da proda neke od svojih bisera, ali ima plan kako da nadoknadi njihove odlaske. Kneževi su dogovorili prvi transfer za naredno leto. I to kakav!

U Monako stiže jedan od najtalentovanijih i najtraženijih igrača današnjice - Juri Tilemans!

Belgijanac koji je sa 16 godina debitovao za Anderleht i postao hit belgijskog i evropskog fudbala je pre nekoliko dana napunio 20 godina i dogovorio transfer u Monako. Otkako se pojavio kao čudo od deteta, Tilemans je u raznim periodima bio želja skoro svih velikih evropskih klubova. Od Bajerna, preko Barselone, Juventusa, Intera i Milana do bogatih premijerligaša. U poslednje vreme se Everton pominjao kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje, Ronald Kuman je bio spreman da plati i 25.000.000 evra za obeštećenje, ali se igrač dogovorio sa Monakom čiji projekat i stil igre su mu se više svideli.

Kako javljaju mediji iz Francuske, sada je pao i dogovor klubova oko Tilemansoveselidbe u Kneževinu na kraju sezone. Anderlehtu će pripasti 23.000.000 evra za obeštećenje što je najveći transfer u istoriji belgijskog fudbala. Prethodni rekord je držao Felainijev transfer iz Standarda u Everton za 21.760.000 evra.

Francuski mediji javljaju da je predugovor već potpisan, da su sve tri strane zadovoljne i da se samo čeka kraj sezone u kojoj Anderleht i Monako jure titule u nacionalnim šampionatima, pa da se transfer i javno ozvaniči.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar