Љекари дали зелено светло!

Реал у последњој фази трансфера од 45. 000. 000 евра! Још само један детаљ.

Фудбал 15.05.2017 | 08:30
Љекари дали зелено светло!
Лекарски тим Реал Мадрида који је послат у Рио де Жанеиро да обави прегледе 16-годишње сензације Винисијуса Жуниора, успешно је обавио посао. Медицински експерти су дали зелено светло Реалу да уђе у последњу фазу реализације трансфера бразилског тинејџера.

Реал је месецима јурио Винисијуса Жуниора и успео да у тој трци победи Барселону тако што је први постигао договор са играчем. Потом су почели преговори са Фламенгом и дошло се до лекарских прегледа.

Реал је већ пристао да плати 45.000.000 евра за обештећење, иако је Винисијусова клаузула износила „тек“ 30.000.000 евра. Наиме, два клуба су дговорила да Винисијус продужи актуелни уговор са Фламенгом који му истиче 2019. године. Играч ће потписати нови уговор до 2022. године, добити значајну повишицу, али ће и Фламенго подићи откупну клаузулу на 45.000.000 евра што је Реал пристао да плати. Остали су још детаљи...

Правни тимови три стране воде преговоре и завршавају и последње ситнице око трансфера. Једина непознаница је колико још времена Винисијус ће играти за Фламанго. Реал ће званично реализовати трансфер у лето 2018. када Бразилац постане пунолетан како се не би кршила правила ФИФА због којих је Реал већ једном био на тапету. Међутим, питање је да ли ће се малди офанзивац одмах тог лета прикључлити Реалу.

Постоји опција да остане у Фламенгу као позајмљен играч Реала до 2019. године и то је тема о којој три стране тренутно преговарају. Све остало је договорено....

Реалове навијаче може да радује податак да је лекарски тим био одушевљен резултатима који је Винисијус постигао на прегледима и да су медицински експерти из Мадрида чак упоредили Винисијуса са Кристијаном  Роналдом и наговестили да Бразилац може да буде физички савшрен играч попут Португалца. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар