Ljekari dali zeleno svetlo!

Real u poslednjoj fazi transfera od 45. 000. 000 evra! Još samo jedan detalj.

Fudbal 15.05.2017 | 08:30
Ljekari dali zeleno svetlo!
Lekarski tim Real Madrida koji je poslat u Rio de Žaneiro da obavi preglede 16-godišnje senzacije Vinisijusa Žuniora, uspešno je obavio posao. Medicinski eksperti su dali zeleno svetlo Realu da uđe u poslednju fazu realizacije transfera brazilskog tinejdžera.

Real je mesecima jurio Vinisijusa Žuniora i uspeo da u toj trci pobedi Barselonu tako što je prvi postigao dogovor sa igračem. Potom su počeli pregovori sa Flamengom i došlo se do lekarskih pregleda.

Real je već pristao da plati 45.000.000 evra za obeštećenje, iako je Vinisijusova klauzula iznosila „tek“ 30.000.000 evra. Naime, dva kluba su dgovorila da Vinisijus produži aktuelni ugovor sa Flamengom koji mu ističe 2019. godine. Igrač će potpisati novi ugovor do 2022. godine, dobiti značajnu povišicu, ali će i Flamengo podići otkupnu klauzulu na 45.000.000 evra što je Real pristao da plati. Ostali su još detalji...

Pravni timovi tri strane vode pregovore i završavaju i poslednje sitnice oko transfera. Jedina nepoznanica je koliko još vremena Vinisijus će igrati za Flamango. Real će zvanično realizovati transfer u leto 2018. kada Brazilac postane punoletan kako se ne bi kršila pravila FIFA zbog kojih je Real već jednom bio na tapetu. Međutim, pitanje je da li će se maldi ofanzivac odmah tog leta priključliti Realu.

Postoji opcija da ostane u Flamengu kao pozajmljen igrač Reala do 2019. godine i to je tema o kojoj tri strane trenutno pregovaraju. Sve ostalo je dogovoreno....

Realove navijače može da raduje podatak da je lekarski tim bio oduševljen rezultatima koji je Vinisijus postigao na pregledima i da su medicinski eksperti iz Madrida čak uporedili Vinisijusa sa Kristijanom  Ronaldom i nagovestili da Brazilac može da bude fizički savšren igrač poput Portugalca. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar