Спарси без Ленарда разбили Рокитсе +39 за финале!

Кошаркаши Сан Антонио Спарса декласирали су Хјустон Рокитсе 114:75 и са 4-2 у серији пласирали се у финале Запада НБА плеј-офа.

Кошарка 12.05.2017 | 10:15
Спарси без Ленарда разбили Рокитсе +39 за финале!
Иако без Каваја Ленарда, Спарси су Тексашког ривала "сломили" већ у првом полувремену стекавши недостижна 22 поена разлике серијом 30:13 у другом периоду.

У наставку је разлика расла до максимална 42 поена, па ће се Спарси за финале НБА лиге борити са Голден Стејт Вориорсима.

Рокитси су одиграли очајно на свом паркету, убацили су тек 29 одсто шутева из игре, а боље су шутирали тројке (32,5%) него за два (24%). Спарси су из "разбили" и у скоку 60-37, те имали скоро упола мање изгубљених лопти (8-14).

"Сви су подигли ниво, четири-пет-шест момака одиграло је добре утакмице, није као да је један играч дао 40 поена. Погледајте Марија на пример – ушао је, давао кошеве, асистирао, играо одбрану... Центри су били одлични, Пети Милс је контролисао ритам, а Симонс и Грин су били добри на периметру. Сви су допринели, била је то тимска победа, са 32 асистенције и седам изгубљених лопти", рекао је тренер Спарса Грег Поповић.

Изостанак најбољег играча није се нимало осетио у игри Спарса, иступио је Ламаркус Олдриџ те предводио "мамузе" са 34 поена (16/26 из игре) уз 12 скокова.

Пратили су га Џонатон Симонс са 18, Пати Милс са 14 уз седам асистенција, Дехунте Мареј са 11 поена, десет скокова и пет проигравања, те Пау Гасол са десет поена, 11 ухваћених лопти, пет асистенција и три блокаде.

С друге стране, у тиму Рокитса је потпуно подбацио кандидат за МВП-ја сезоне Џејмс Харден који је погодио свега два од 11 шутева из игре па је меч завршио са тек десет поена уз седам асистенција.

"Морамо да прихватимо ствари такве какве су – све пада на моја рамена, преузимам одговорност. Јако је тешко, поготово због начина на који смо изгубили, фрустрирајуће је јер смо се током године добро носили, са препрекама. Боли, пече, али десило се и сада морамо напред", рекао је Харден.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Тревор Ариза са 20 поена, док га је најбоље пратио Клинт Капела са 15 уз 12 скокова.

Финале Запада између Голден Стејта и Сан Антонија почиње 14. маја у Оукленду, где ће се играти и други меч 17. Потом се серија сели у Тексас где су утакмице на програму 21. и 23. маја.

"Мислим да смо боље припремљени за Голден Стејт него што смо били за Хјустон, пошто смо пре Рокитса играли са Мемфисом. Голден Стејт и Хјустон играју слично, али Вориорси имају више врхунских играча и тешко их је све чувати. Сада ћемо мало да се опустимо и одморимо", рекао је Ману Ђинобили.

Кливленд Кавалирси чекају свог ривала у финалу Истока. Бостон Селтикси воде против Вашингтон Визардса 3-2 у серији, а шести меч је на програму у суботу ујутру у 2 часа иза поноћи.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар