Јокан пред борбе које воде на Вембли...

Све иза нас је део историје, морамо да поштујемо тренутак у којем се налазимо.  “Морамо да схватимо ситуацију, не очекујем да ће све бити решено након првог меча, морамо бити спремни за 180 или више минута пред Рединга”, рекао је српски стратег.

Фудбал 13.05.2017 | 10:00
Јокан пред борбе које воде на Вембли...
Славиша Јокановић је још једном читавој јавности у Енглеској ставио до знања какав је тренер, али и колико је управа Вотфорда погрешила што му није пружила могућност да води тим у Премијер лиги након обезбеђене промоције.

Ипак, добио је нову шансу, преузео је Фулам у нимало једноставној ситуацији и довео га до плеј-офа, а сада следе мечеви са Редингом који ће одлучити о одласку на Вембли, где ће се водити коначна битка за улазак у елитни ранг енглеског фудбала.

Први полуфинални меч на програму је у суботу од 18.30 на Крејвен котиџу, али српски стратег не верује да се тада може решити питање проласка.

“Очекујем тешку утакмицу, не очекујем да ће неко остварити велику преднос након прве утакмице. Морамо прво да одрадимо посао у првом мечу, па да кренемо припреме за другу утакмицу. Ово је нека врста куп утакмице, није класични првенствени меч. Морамо да схватимо ситуацију, не очекујем да ће све бити решено након првог меча, морамо бити спремни за 180 или више минута пред Рединга”, рекао је Јокановић.

Фулам по општем мишљењу игра најбољи фудбал у овом тренутку.

“Морамо да играмо наш фудбал и да поштујемо тренутак у којем се налазимо. Пред нама је 180 минута или више, морамо да будемо спремни за све могућности које нам се могу догодити у ова два меча. Они знају нашу снагу и слабости, као и ми њихове. Ово је посебна игра, стварно важне утакмице, а ми ћемо бити спремни, баш као што верујем и да су они”.

Јокановићев тим је пун самопоуздања, пошто је у финишу сезоне на шест утакмица остварио пет победа и реми.

“Верујем да играчи уживају у овом тренутку, након што су почели да играју са самопоуздањем и вером да је ово најбољи начин за играње. Сви моји играчи су уверени да могу да постигну гол, немамо ниједног изразитог голгетера, опасни смо са свих страна са различитим играчима. Изненадили смо ривале много пута, верујем да можемо да изненадимо и Рединг такође. Корак по корак, мој тим је показао да може, имао сам веру у њих и био уверен да можемо да направимо добар посао. Стигли смо до плеј-офа, али ја увек мислим само о наредној утакмици. Сада смо овде и можемо да будемо задовољни могућностима који су пред нама”.

Фаворита у плеј-офу нема, без обзира на пласман у лигашком делу сезоне.

“Сви тимови имају 25 шанси за промоцију. Рединг је завршио трећи, ми смо шести, они су фаворити, али морају на терену да покажу да су бољи од нас. Борићемо се са наше стране да покажемо нешто другачије. Имамо добар импулс, последњих неколико месеци смо стекли огромно самопоуздање, са правим жељама и првим амбицијама. Организовани смо, постали смо јачи, наш напредак иде у правом правцу и морамо да будемо задовољни. Али досадашњи део сезоне је завршен, то је сада историја, морамо да будемо спремни за меч који је одмах испред нас”, закључио је Јокановић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар