Jokan pred borbe koje vode na Vembli...

Sve iza nas je deo istorije, moramo da poštujemo trenutak u kojem se nalazimo.  “Moramo da shvatimo situaciju, ne očekujem da će sve biti rešeno nakon prvog meča, moramo biti spremni za 180 ili više minuta pred Redinga”, rekao je srpski strateg.

Fudbal 13.05.2017 | 10:00
Jokan pred borbe koje vode na Vembli...
Slaviša Jokanović je još jednom čitavoj javnosti u Engleskoj stavio do znanja kakav je trener, ali i koliko je uprava Votforda pogrešila što mu nije pružila mogućnost da vodi tim u Premijer ligi nakon obezbeđene promocije.

Ipak, dobio je novu šansu, preuzeo je Fulam u nimalo jednostavnoj situaciji i doveo ga do plej-ofa, a sada slede mečevi sa Redingom koji će odlučiti o odlasku na Vembli, gde će se voditi konačna bitka za ulazak u elitni rang engleskog fudbala.

Prvi polufinalni meč na programu je u subotu od 18.30 na Krejven kotidžu, ali srpski strateg ne veruje da se tada može rešiti pitanje prolaska.

“Očekujem tešku utakmicu, ne očekujem da će neko ostvariti veliku prednos nakon prve utakmice. Moramo prvo da odradimo posao u prvom meču, pa da krenemo pripreme za drugu utakmicu. Ovo je neka vrsta kup utakmice, nije klasični prvenstveni meč. Moramo da shvatimo situaciju, ne očekujem da će sve biti rešeno nakon prvog meča, moramo biti spremni za 180 ili više minuta pred Redinga”, rekao je Jokanović.

Fulam po opštem mišljenju igra najbolji fudbal u ovom trenutku.

“Moramo da igramo naš fudbal i da poštujemo trenutak u kojem se nalazimo. Pred nama je 180 minuta ili više, moramo da budemo spremni za sve mogućnosti koje nam se mogu dogoditi u ova dva meča. Oni znaju našu snagu i slabosti, kao i mi njihove. Ovo je posebna igra, stvarno važne utakmice, a mi ćemo biti spremni, baš kao što verujem i da su oni”.

Jokanovićev tim je pun samopouzdanja, pošto je u finišu sezone na šest utakmica ostvario pet pobeda i remi.

“Verujem da igrači uživaju u ovom trenutku, nakon što su počeli da igraju sa samopouzdanjem i verom da je ovo najbolji način za igranje. Svi moji igrači su uvereni da mogu da postignu gol, nemamo nijednog izrazitog golgetera, opasni smo sa svih strana sa različitim igračima. Iznenadili smo rivale mnogo puta, verujem da možemo da iznenadimo i Reding takođe. Korak po korak, moj tim je pokazao da može, imao sam veru u njih i bio uveren da možemo da napravimo dobar posao. Stigli smo do plej-ofa, ali ja uvek mislim samo o narednoj utakmici. Sada smo ovde i možemo da budemo zadovoljni mogućnostima koji su pred nama”.

Favorita u plej-ofu nema, bez obzira na plasman u ligaškom delu sezone.

“Svi timovi imaju 25 šansi za promociju. Reding je završio treći, mi smo šesti, oni su favoriti, ali moraju na terenu da pokažu da su bolji od nas. Borićemo se sa naše strane da pokažemo nešto drugačije. Imamo dobar impuls, poslednjih nekoliko meseci smo stekli ogromno samopouzdanje, sa pravim željama i prvim ambicijama. Organizovani smo, postali smo jači, naš napredak ide u pravom pravcu i moramo da budemo zadovoljni. Ali dosadašnji deo sezone je završen, to je sada istorija, moramo da budemo spremni za meč koji je odmah ispred nas”, zaključio je Jokanović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar