Још један Новак жели на тениски трон!

Иако има само четири године, млађани Канађанин српског порекла Новак Паломбо већ сада зна који спорт му је омиљени.

Тенис 13.05.2017 | 17:00
Још један Новак жели на тениски трон!
Његови родитељи, Ана Маринковић и Стивен Паломбо од малих ногу усмеравају своју децу ка спорту, како би што више времена проводили напољу, а не испред екрана и монитора.

Новак је већ са две и по године почео да игра тенис са оцем у градићу Брунсвик, у канадској области Виторија, од када стално жели да пребацује лоптицу преко мреже.

"Почео је да га игра, тј. – показао је склоност ка тенису већ са две и по године. Ми смо, као породица, одлучили да желимо да се наша деца фокусирају на спорт, активности које се одвијају ван куће, уједно их спречававши да проводе време испред телевизора или играјући видео игре", каже Новакова мама Ана Маринковић.

Да им син поседује таленат за 'бели спорт' приметили су када је са свега 30 месеци почео са татом Стивеном да игра тенис у дворишту.

"Већ тада, када је имао две и по године, могли сте да приметите да поседује потребну кординацију и фокус", каже Стивен, али и додаје да он и супруга нису једни од оних родитеља који своју децу 'терају' да тренирају.

"То је поприлично интересантно јер – када дођем са посла – прво што ме пита јесте: 'Тата, да ли ћемо данас тренирати?'. Ако не буде задовољан одговором, обично уследе нова питања: 'Када ћемо да ударамо? Када идемо на терен? Можемо ли да се додајемо на прилазу гаражи?'. Развио је љубав према спорту јако рано и заиста ужива у њему".

За крај, малени Новак упитан је које је његово 'тајно оружје'.

"Мој бекхенд", одговара стидљиво Новак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар