Приоритет су интеграције у ЕУ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас у Будви да је за БиХ процес интеграције у ЕУ приоритет и да је БиХ привржена регионалној сарадњи и спровођењу реформи, посебно у области економије и владавине права.

Босна и Херцеговина 11.05.2017 | 19:15
Приоритет су интеграције у ЕУ
Црнадак учествује на "2БС" /То Бе Сецуре/ тродневном форуму у Будви у организацији Атлантског вијећа Црне Горе и под покровитељством Владе Црне Горе.

Он је на позив организатора овог скупа учествовао данас у панел-дискусији о теми "Западни Балкан између интеграције и фрагментације", заједно са бившим премијером Црне Горе Игором Лукшићем, саопштено је из ресорног министарства.

Црнадак је потврдио да БиХ остаје посвећена јачању односа са земљама Западног Балкана, посебно са сусједима Србијом, Хрватском и Црном Гором, те да је ово опредјељење не само институција на нивоу БиХ, него и влада Републике Српске и Федерације БиХ.

Министар иностраних послова БиХ сутра ће учествовати у церемонији званичног отварања годишњег форума на високом нивоу "2БС", на којем ће говорити премијер Црне Горе Душко Марковић, предсједник Атлантског вијећа Црне Горе Саво Кентера и замјеник помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Хојт Ји.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

министар

12.05.2017 18:41

Страшно је ко нас представља у свијету, али шта ћеш, какав министар, таква земља.

ОДГОВОРИТЕ