Prioritet su integracije u EU

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Budvi da je za BiH proces integracije u EU prioritet i da je BiH privržena regionalnoj saradnji i sprovođenju reformi, posebno u oblasti ekonomije i vladavine prava.

Bosna i Hercegovina 11.05.2017 | 19:15
Prioritet su integracije u EU
Crnadak učestvuje na "2BS" /To Be Secure/ trodnevnom forumu u Budvi u organizaciji Atlantskog vijeća Crne Gore i pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore.

On je na poziv organizatora ovog skupa učestvovao danas u panel-diskusiji o temi "Zapadni Balkan između integracije i fragmentacije", zajedno sa bivšim premijerom Crne Gore Igorom Lukšićem, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Crnadak je potvrdio da BiH ostaje posvećena jačanju odnosa sa zemljama Zapadnog Balkana, posebno sa susjedima Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, te da je ovo opredjeljenje ne samo institucija na nivou BiH, nego i vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

Ministar inostranih poslova BiH sutra će učestvovati u ceremoniji zvaničnog otvaranja godišnjeg foruma na visokom nivou "2BS", na kojem će govoriti premijer Crne Gore Duško Marković, predsjednik Atlantskog vijeća Crne Gore Savo Kentera i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojt Ji.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ministar

12.05.2017 18:41

Strašno je ko nas predstavlja u svijetu, ali šta ćeš, kakav ministar, takva zemlja.

ODGOVORITE