Ухапшено 25 лица, нађена дрога

Полиција Кантона Сарајево привела је укупно 25 особа у оквиру акције кодног назива "Играч", од којих је 14, након криминалистичке обраде, предато у надлежност Тужилаштва КС.

Босна и Херцеговина 11.05.2017 | 14:59
Ухапшено 25 лица, нађена дрога
Како је саопштено из МУП Кантона Сарајево том приликом су прикупљени докази за разбојнишва, отмице, уцене, производњу и трговину наркотицима, злоупотребе службеног положаја, недозвољеног држања оружја или експлозивних материја, удруживања ради вршења кривичних дела и недозвољеног држања ватреног оружја и муниције.
 
- Поменута кривична дела су извршена у оквиру организоване криминалне групе, коју сачињава више лица. Током провођења акције, вршени су претреси особа, станова и аутомобила, те предузете друге радње доказивања, којом приликом је пронађена и одузета већа количина разних врста дрога и то готово 10 килограма, одређена сума новца, који потиче из вршења кривичних дела, одређена количина оружја и муниције, као и других предмета који се могу користити као докази у кривичном поступку – саопштено је из МУП Кантона Сарајево.

Азра Бавчић, портпарол Тужилаштва КС, казала је да ће осумњичени бити задржани 24 сата у току којих ће их поступајући тужилац саслушати, а потом донети одлуку о даљњим законским мерама које ће бити подузете.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар