Uhapšeno 25 lica, nađena droga

Policija Kantona Sarajevo privela je ukupno 25 osoba u okviru akcije kodnog naziva "Igrač", od kojih je 14, nakon kriminalističke obrade, predato u nadležnost Tužilaštva KS.

Bosna i Hercegovina 11.05.2017 | 14:59
Uhapšeno 25 lica, nađena droga
Kako je saopšteno iz MUP Kantona Sarajevo tom prilikom su prikupljeni dokazi za razbojnišva, otmice, ucene, proizvodnju i trgovinu narkoticima, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, udruživanja radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i municije.
 
- Pomenuta krivična dela su izvršena u okviru organizovane kriminalne grupe, koju sačinjava više lica. Tokom provođenja akcije, vršeni su pretresi osoba, stanova i automobila, te preduzete druge radnje dokazivanja, kojom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina raznih vrsta droga i to gotovo 10 kilograma, određena suma novca, koji potiče iz vršenja krivičnih dela, određena količina oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu koristiti kao dokazi u krivičnom postupku – saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, kazala je da će osumnjičeni biti zadržani 24 sata u toku kojih će ih postupajući tužilac saslušati, a potom doneti odluku o daljnjim zakonskim merama koje će biti poduzete.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar