У Чајничу штрајк упозорења

Радници шумских газдинстава "Вучевица" у Чајничу и "Клековача" у Потоцима /Источни Дрвар/, која послују у систему Јавног предузећа "Шуме Републике Српске", одржаће сутра једночасовни штрајк упозорења, саопштено је из Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске.

Република Српска 11.05.2017 | 13:17
У Чајничу штрајк упозорења
Запослени у овим шумским газдинствима, који ће штрајк упозорења одржати од 7.00 до 8.00 часова, траже суспензију одлуке генералног директора "Шума Републике Српске" Ристе Марића о начину исплате плата радницима за април, те да одмах отпочну преговори о закључивању појединачног колективног уговора.

"Радници `Вучевице` траже и да престану манипулације у вези са избором директора овог шумског газдинства", наводе из синдиката.

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Српске најављују да ће штрајкови упозорења запослених у "Шумама Републике Српске" бити настављени сукцесивно у свих 40 синдикалних организација, те да ће, "уколико не буду испуњени оправдани захтјеви радника, услиједити потпуна обустава рада, које ће трајати све до њиховог испуњења". 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

пелцер224

11.05.2017 11:26

Пуца Република Прсла по савовима на све стране...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинокијо

11.05.2017 11:44

У народу постоји изрека која гласи " њему да нацрташ овце на папиру он би их погубио ....." и та изрека се односила на оне категорије особа које су неспособне . Е сада, истине ради , ви у шумама нити сијете,нити садите, нити наводњавате .....нити страхујете од мразева и осталих непогода....дакле ДИРЕКТНО СИЈЕЧЕТЕ НОВАЦ и гле чуда - ВИ ПОСЛУЈЕТЕ СА ГУБИТКОМ ,како кажу, цца 5о милиона. То је за Риплија. Ви дозвољавате да ваши руководиоци од ваших шума финансирају прљаве партијске кампање ,да освоје власт и онда се поново попну на наше грбаче и јашу....јашу ...јашу ЈАХАЧИ АПОКАЛИПСЕ..... ДОКЛЕ ??? Умјесто да попалите моторке....тракторе и све остале машине и ПРАВАЦ БАЊА ЛУКА И поскидате неспособњаковиће са Власти и функција...!!!! СРЕТНО !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

11.05.2017 12:39

Тако ће ти и бити, нема друге...

Name

Романија

11.05.2017 14:29

Е то је ријесење, правац бања лука