U Čajniču štrajk upozorenja

Radnici šumskih gazdinstava "Vučevica" u Čajniču i "Klekovača" u Potocima /Istočni Drvar/, koja posluju u sistemu Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske", održaće sutra jednočasovni štrajk upozorenja, saopšteno je iz Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske.

Republika Srpska 11.05.2017 | 13:17
U Čajniču štrajk upozorenja
Zaposleni u ovim šumskim gazdinstvima, koji će štrajk upozorenja održati od 7.00 do 8.00 časova, traže suspenziju odluke generalnog direktora "Šuma Republike Srpske" Riste Marića o načinu isplate plata radnicima za april, te da odmah otpočnu pregovori o zaključivanju pojedinačnog kolektivnog ugovora.

"Radnici `Vučevice` traže i da prestanu manipulacije u vezi sa izborom direktora ovog šumskog gazdinstva", navode iz sindikata.

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Srpske najavljuju da će štrajkovi upozorenja zaposlenih u "Šumama Republike Srpske" biti nastavljeni sukcesivno u svih 40 sindikalnih organizacija, te da će, "ukoliko ne budu ispunjeni opravdani zahtjevi radnika, uslijediti potpuna obustava rada, koje će trajati sve do njihovog ispunjenja". 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pelcer224

11.05.2017 11:26

Puca Republika Prsla po savovima na sve strane...

ODGOVORITE
Name

Pinokijo

11.05.2017 11:44

U narodu postoji izreka koja glasi " njemu da nacrtaš ovce na papiru on bi ih pogubio ....." i ta izreka se odnosila na one kategorije osoba koje su nesposobne . E sada, istine radi , vi u šumama niti sijete,niti sadite, niti navodnjavate .....niti strahujete od mrazeva i ostalih nepogoda....dakle DIREKTNO SIJEČETE NOVAC i gle čuda - VI POSLUJETE SA GUBITKOM ,kako kažu, cca 5o miliona. To je za Riplija. Vi dozvoljavate da vaši rukovodioci od vaših šuma finansiraju prljave partijske kampanje ,da osvoje vlast i onda se ponovo popnu na naše grbače i jašu....jašu ...jašu JAHAČI APOKALIPSE..... DOKLE ??? Umjesto da popalite motorke....traktore i sve ostale mašine i PRAVAC BANJA LUKA I poskidate nesposobnjakoviće sa Vlasti i funkcija...!!!! SRETNO !!!

ODGOVORITE
Name

Tito

11.05.2017 12:39

Tako će ti i biti, nema druge...

Name

Romanija

11.05.2017 14:29

E to je rijesenje, pravac banja luka