Емотивни повратак Шапекоенсеа у Медељин...!

Трофеј Рекопа Судамерикане остао у Колумбији! Атлетико славио са 4:1 и освојио јужноамерички пандам европском Суперкупу.

Фудбал 11.05.2017 | 12:15
Емотивни повратак Шапекоенсеа у Медељин...!
Шест месеци је прошло откако је Шапекоенсеова делегација први пут кренула да се одмери са Атлетико Насионалом. Шест тамних месеци у којима је мали бразилски клуб оплакивао све настрадале у авионској несрећи на путу ка Медељину. Само тројица фудбалера од 22 који су кренули за Колумбију преживело је. Укупно је погинуо 71 човек. Једна сасвим друга група људи ноћас је ипак на трави стадиона "Атанасио Хирардот" заиграла у сада већ чувеном Шапеовом грбу. Атлетико Насионал је славио са 4:1 и надокнадивши гол заостатка из првог мела пригрлио трофеј Рекопе Судамерикане, јужноамеричког пандама европском Суперкупу.

А тек да подсетимо, баш на Атлетиков апел Шапекоенсеу је прошлог децембра уручен трофеј освајача Копа Судамерикане. Истина, у Бразилу га више виде као подсетник на стравичну авионску трагедију него као лепу успомену.

Међутим, ране ће временом зацелити, бол ће се смањити - иако никад неће нестати - а неке друге генерације Шапекоенсеа покушаће да пронађу начин да се поново радују животу.

Овај сада пут у Медељин Вердао свакако није испраћен са оном помпом која је пратила први покушај. Јер од ове на силу склопљене екипе није се ни могло очекивати да изазове актуелног првака Јужне Америке. Упркос оних 2:1 из првог меча. У Медељину је Атлетико доказао силу.

Два пута Дајро Морено и још два пута омалени дриблер Андрес Ибаргуен. Нимало се не бисмо изненадили када бисмо овог другог ускоро видели у неком солидном европском клуб. Имао је и среће, посебно код четвртог Атлетиковог гола, али само погледајте ту кретњу по десном крилу. Паклено тешко га је чувати.

И тек када је победа већ била капарисана, Атлетико је подигао ногу са папучице за гас и дозволио пријатељском Шапеу да, можда и и из офсајда, постигне утешни гол. Стрелац је биоТулио де Мело.

Биће још прилика за Шапе. Једног дана, мораће да се врати...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар