Emotivni povratak Šapekoensea u Medeljin...!

Trofej Rekopa Sudamerikane ostao u Kolumbiji! Atletiko slavio sa 4:1 i osvojio južnoamerički pandam evropskom Superkupu.

Fudbal 11.05.2017 | 12:15
Emotivni povratak Šapekoensea u Medeljin...!
Šest meseci je prošlo otkako je Šapekoenseova delegacija prvi put krenula da se odmeri sa Atletiko Nasionalom. Šest tamnih meseci u kojima je mali brazilski klub oplakivao sve nastradale u avionskoj nesreći na putu ka Medeljinu. Samo trojica fudbalera od 22 koji su krenuli za Kolumbiju preživelo je. Ukupno je poginuo 71 čovek. Jedna sasvim druga grupa ljudi noćas je ipak na travi stadiona "Atanasio Hirardot" zaigrala u sada već čuvenom Šapeovom grbu. Atletiko Nasional je slavio sa 4:1 i nadoknadivši gol zaostatka iz prvog mela prigrlio trofej Rekope Sudamerikane, južnoameričkog pandama evropskom Superkupu.

A tek da podsetimo, baš na Atletikov apel Šapekoenseu je prošlog decembra uručen trofej osvajača Kopa Sudamerikane. Istina, u Brazilu ga više vide kao podsetnik na stravičnu avionsku tragediju nego kao lepu uspomenu.

Međutim, rane će vremenom zaceliti, bol će se smanjiti - iako nikad neće nestati - a neke druge generacije Šapekoensea pokušaće da pronađu način da se ponovo raduju životu.

Ovaj sada put u Medeljin Verdao svakako nije ispraćen sa onom pompom koja je pratila prvi pokušaj. Jer od ove na silu sklopljene ekipe nije se ni moglo očekivati da izazove aktuelnog prvaka Južne Amerike. Uprkos onih 2:1 iz prvog meča. U Medeljinu je Atletiko dokazao silu.

Dva puta Dajro Moreno i još dva puta omaleni dribler Andres Ibarguen. Nimalo se ne bismo iznenadili kada bismo ovog drugog uskoro videli u nekom solidnom evropskom klub. Imao je i sreće, posebno kod četvrtog Atletikovog gola, ali samo pogledajte tu kretnju po desnom krilu. Pakleno teško ga je čuvati.

I tek kada je pobeda već bila kaparisana, Atletiko je podigao nogu sa papučice za gas i dozvolio prijateljskom Šapeu da, možda i i iz ofsajda, postigne utešni gol. Strelac je bioTulio de Melo.

Biće još prilika za Šape. Jednog dana, moraće da se vrati...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar