Анализа - видео: Реал 5/5! Јувентус 1/5!

Мијатовић, Зидан, Рамос, Роналдо. . . Вијери, Јулијано, Монтеро. . .  Италијанима није свеједно. . . !

Фудбал 11.05.2017 | 21:30
Анализа - видео: Реал 5/5! Јувентус 1/5!
Очекивано: финале Реал Мадрид - Јувентус!

Реал Мадрид ће играти у рекордном шесто финалу Лиге шампиона откако се најквалитетније клупско такмичење игра по овом систему. Мадриђани су се изједначили на врху листе финалиста са Миланом и следећим ривалом - Јувентусом! То су једина три клуба која су по шест пута обезбедили место у финалима Лиге шампиона, како се ово такмичење назива од 1992. године.

Међутим, када је учинак у финалима у питању, ту је ситуација другачија. Реал Мадрид има победнички менталитет, Јувентус губитнички. Реал је победио у свих пет финала Лиге шампиона које је играо, Јувентус је поражен у четири од пет. Милан има половичан учинак - три победе и три пораза.

Колико је Реал имао среће, толико је Јувентус није имао…

Реалов победнички низ у финалима је почео баш против Јувентуса у Амстердаму 1998. године. Тада је несрећни Марк Јулијано неспретном интервенцијом скренуо лопту на ногу Пеђи Мијатовићу, а легендарни Црногорац је поред Паола Монтера постигао гол за титулу првака Европе.



Годину дана раније, Јувентус је поражен од Борусије Дортмунд у финалу са 1:3, а у том мечу се испромашивао Бобо Вијери и пропустио најбољу прилику у каријери да освоји Лигу шампиона.



Сезону пре те, Јуве је освојио свој једини трофеј у Лиги шампиона победом на пенале против Ајакса. Ту срећу са пенал лутрије је наставио дебело да плаћа…

После узастопних пораза од Борусије и Реала, на следеће финале је чекао до 2003. када је поражен од Милана на Олд Трафорду. На пенале! Са беле тачке су промашивали Залајета,Трезеге и Монтеро. У финале су се вратили 2015. године у Берлину против Барселоне, али тада није било трагичара јер су их Каталонци надиграли.



Мијатовић је голом у Амстердаму започео лозу Реалових хероја у финалима. У наредном мечу за титулу две године, касније Реал је декласирао Валенсији и није било неког посбеног јунака, али у следећим финалима јесте.

Актуелни тренер Зинедин Зидан је оним легендарним волејом у Глазгову донео Реалу титулу против Леверкузена.



Следећи херој је био Серхио Рамос који је погодио у последњим секундима финала у Лисабону и увео финале у продужетке где се Атлетико није опоравио од шока пропуштене шансе за историјску титулу.



Рамос је био јунак и следећег финала. Оног одиграног прошле године против истог ривала у Милану. Дао је једини гол на мечу, а био сигуран и у пенал серији. Одлучујући пенал је реализовао Кристијано Роналдо, који је у Лисабону две године раније дао два гола у продужецима. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар