Рондо: Почистили бисмо Бостон да сам играо!

Плејмејкер Чикаго Булса Раџон Рондо тврди да би његова екипа у четири утакмице савладала Бостон Селтиксе да се није повредио.

Кошарка 12.05.2017 | 15:30
Рондо: Почистили бисмо Бостон да сам играо!
Бостон је као првопласирани на Истоку у првој рунди плејофа дочекао осмопласиране Чикаго Булсе.

Булси су после прве две утакмице у серији водили са 2-0, а обе победе су остварили у Бостоновом ТД Гардену.

Рондо је у другој утакмици поломио палац, а до тада је имао готово трипл-дабл за Булсе у плејофу (11.5 поена, 10 асистенција, 8.5 скокова и 3.5 украдених лопти).

"Искрено, да. Био сам веома фрустриран нарочито због тога колико смо добро тада играли. Имали смо добру хемију у екипи и веровао сам да се одлично прилагођавамо у утакмицама 1 и 2." рекао је Рондо.

Разлика у игри Булса видела се када га је после друге утакмице одменио Ајзеа Канан. Бостон је добио четири утакмице заредом и прошао даље, али велику заслгу треба приписати и Ајзеи Томасу, плеју Бостона.

Са Рондом на паркету, Булси су у на 100 поседа имали предност од 14.5 поена, без њега су за исти број поседа били у минусу 12.7 кошева, што је разлика од 27.2 поена.

Тај податак показује да је "плејоф Рондо" можда могао да учини превагу и обезбеди Булсима пролаз у полуфинале конференције да се није повредио. Током регуларне сезоне његове бројке нису биле на завидном нивоу јер је бележио 7.8 поена и 6.7 асистенција.

Рондо је у Чикаго дошао из Сакрамента, где је играо једну сезону. Пре тога је играо сезону у Даласу, а највећи део каријере је провео управо у Бостон Селтиксима са којима је 2008. године освојио шампионски прстен и 2010. играо у финалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар