Rondo: Počistili bismo Boston da sam igrao!

Plejmejker Čikago Bulsa Radžon Rondo tvrdi da bi njegova ekipa u četiri utakmice savladala Boston Seltikse da se nije povredio.

Košarka 12.05.2017 | 15:30
Rondo: Počistili bismo Boston da sam igrao!
Boston je kao prvoplasirani na Istoku u prvoj rundi plejofa dočekao osmoplasirane Čikago Bulse.

Bulsi su posle prve dve utakmice u seriji vodili sa 2-0, a obe pobede su ostvarili u Bostonovom TD Gardenu.

Rondo je u drugoj utakmici polomio palac, a do tada je imao gotovo tripl-dabl za Bulse u plejofu (11.5 poena, 10 asistencija, 8.5 skokova i 3.5 ukradenih lopti).

"Iskreno, da. Bio sam veoma frustriran naročito zbog toga koliko smo dobro tada igrali. Imali smo dobru hemiju u ekipi i verovao sam da se odlično prilagođavamo u utakmicama 1 i 2." rekao je Rondo.

Razlika u igri Bulsa videla se kada ga je posle druge utakmice odmenio Ajzea Kanan. Boston je dobio četiri utakmice zaredom i prošao dalje, ali veliku zaslgu treba pripisati i Ajzei Tomasu, pleju Bostona.

Sa Rondom na parketu, Bulsi su u na 100 poseda imali prednost od 14.5 poena, bez njega su za isti broj poseda bili u minusu 12.7 koševa, što je razlika od 27.2 poena.

Taj podatak pokazuje da je "plejof Rondo" možda mogao da učini prevagu i obezbedi Bulsima prolaz u polufinale konferencije da se nije povredio. Tokom regularne sezone njegove brojke nisu bile na zavidnom nivou jer je beležio 7.8 poena i 6.7 asistencija.

Rondo je u Čikago došao iz Sakramenta, gde je igrao jednu sezonu. Pre toga je igrao sezonu u Dalasu, a najveći deo karijere je proveo upravo u Boston Seltiksima sa kojima je 2008. godine osvojio šampionski prsten i 2010. igrao u finalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar