Сутра "Српска пјева херојима"

У Источном Новом Сарајеву сутра ће бити организована прослава Дана побједе над фашизмом под називом "Српска пјева херојима".

Република Српска 10.05.2017 | 19:10
Сутра "Српска пјева херојима"
Организатори су општински одбори Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, Школа за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево и Друштво српско-руског пријатељства Источно Сарајево.

У оквиру манифестације у част Дана побједе и ослобођења Европе од фашизма биће одржани концерт руске и српске музике, историјски час и пригодне бесједе, саопштено је из СПКД "Просвјета".

На овај начин слави се велика побједа слободарске руске и српске војске у великом рату и истиче захвалност братском руском народу на несебичном жртвовању и помоћи приликом ослобођења српског и других европских народа, наводи се у саопштењу.

Манифестација је прилика да се укаже јавности на процес ревидирања и кривотворења историје, при чему се умањују и негирају жртве српског и руског народа, додаје се у саопштењу.

"Оваквим и сличним садржајима указује се и на потребу јачања свеукупних веза са руским народом, посебно у овом несигурном времену када се мијењају свјетске политичке прилике и у којима малобројни и слаби народи не могу опстати без подршке и помоћи искрених и моћних пријатеља", наводи се у саопштењу.

Манифестација ће бити одржана у Школи за основно музичко образовање у Источном Новом Сарајеву са почетком у 19.00 часова, а улаз је слободан.

Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Коме?

11.05.2017 05:37

Чичи Дражи и Милану Недићу или комунистима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

11.05.2017 13:49

Па зна се ко је побједио 09.Маја партизани и Црвена Армија какве чиче и недићи