Sutra "Srpska pjeva herojima"

U Istočnom Novom Sarajevu sutra će biti organizovana proslava Dana pobjede nad fašizmom pod nazivom "Srpska pjeva herojima".

Republika Srpska 10.05.2017 | 19:10
Sutra "Srpska pjeva herojima"
Organizatori su opštinski odbori Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva Istočno Sarajevo.

U okviru manifestacije u čast Dana pobjede i oslobođenja Evrope od fašizma biće održani koncert ruske i srpske muzike, istorijski čas i prigodne besjede, saopšteno je iz SPKD "Prosvjeta".

Na ovaj način slavi se velika pobjeda slobodarske ruske i srpske vojske u velikom ratu i ističe zahvalnost bratskom ruskom narodu na nesebičnom žrtvovanju i pomoći prilikom oslobođenja srpskog i drugih evropskih naroda, navodi se u saopštenju.

Manifestacija je prilika da se ukaže javnosti na proces revidiranja i krivotvorenja istorije, pri čemu se umanjuju i negiraju žrtve srpskog i ruskog naroda, dodaje se u saopštenju.

"Ovakvim i sličnim sadržajima ukazuje se i na potrebu jačanja sveukupnih veza sa ruskim narodom, posebno u ovom nesigurnom vremenu kada se mijenjaju svjetske političke prilike i u kojima malobrojni i slabi narodi ne mogu opstati bez podrške i pomoći iskrenih i moćnih prijatelja", navodi se u saopštenju.

Manifestacija će biti održana u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Istočnom Novom Sarajevu sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

Izvor: SRNA

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kome?

11.05.2017 05:37

Čiči Draži i Milanu Nediću ili komunistima?

ODGOVORITE
Name

bosanko

11.05.2017 13:49

Pa zna se ko je pobjedio 09.Maja partizani i Crvena Armija kakve čiče i nedići