Макс Алегри: Ово је та сезона!

О шансама за освајање Лиге шампиона и зашто ужива на клупи Јувентуса. . .

Фудбал 12.05.2017 | 11:30
Макс Алегри: Ово је та сезона!
Време славља. За све у црно-белом делу Торина, осим за Масимилијана Алегрија. Хладан као боза, шеф струке Јувентуса није дао ни пет пара што се његов тим пласирао у финале Лиге шампиона. Чим је судија Бјорн Кујперс означио крај двомеча са Монаком, италијански стратег је мирно - као да се то дешава сваки дан - одшетао у свлачионицу и оставио играче на терену, да заједно са навијачима, прославе пробој у завршницу елитног купа.

С једне стране шмекерски, а са друге тако типично италијански, јер посао није завршен.

„Драго ми је због играча, у финалу су, али од овог тренутка морамо да се посветимо првенству, јер још ништа нисмо освојили. Потребно је да будемо више концентрисани. Да чувамо лопту. Пред нама су важне утакмице овог месеца. Најпре морамо да остваримо повољан резултат у дербију с Ромом у недељу, како не бисмо угрозили шансе да одбранимо 'скудето'. Ту је, наравно, и финале купа са Лациом 17. маја“, обазриво је причао Алегри.

Од тренутка кад је наследио Антонија Контеа, Макс је освојио две титуле и на путу је да узме трећу, али је и стигао до шестог финала. Четири је већ освојио, за 12. дана ће имати шансу да опет узме куп Италије (против Лација), а 3. јуна у Велсу ће покушати да загрли „ушати пехар“ коме, руку на срце, није био близу пре две године у Берлину, кад је славила Барселона (3:1).

Таман за Триплету. Прву у историји клуба.

„Што би рекао Ђиђи Буфон, надам се да је ово та година. Морамо да покшамо да победимо у финалу. А мислим да имамо добре шансе да освојимо Лигу шампиона“.

„Увек је теже у две утакмице. Кад је на програму само једна, онда се посветите детаљима, управо они праве разлику“, рекао је Алегри поводом финала у Кардифу.

Јувеов стратег је обавестио јавност да је Сами Кедира повредио мишић, али није прецизирао колико ће одсуствовати, за Миралема Пјанића, кога је критиковао после гостовања Монаку, рекао је „не морам никог да хвалим, јер бринем о успеху екипе“, док је на новинарско питање како реагује на то што скоро 90 процената фудбалера не жели у тренере под изговором „то је сувише стресно“, узвратио:

„Ја уживам у тренирању овог тима. То ме опушта. Кад будем осетио више стреса, а мање уживања, онда ће то бити знак за узбуну“.

Јасно, зар не?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар