Сјећање на смрт породице Исаиловић

Пројектил разорне моћи испаљен у цјелодневном гранатирању центра града 10. маја 1994. године, када је Брчко било мјесто засиједања Народне Скупштине Републике Српске, убио је комплетну породицу Исаиловић: 27-годишњу Свјетлану у осмом мјесецу трудноће, њену трогодишњу кћерку Божану и мужевог оца Божу, а од туге због губитка убрзо је преминуо и Свјетланин муж Којо (31).

Република Српска 10.05.2017 | 16:30
Сјећање на смрт породице Исаиловић
На Тргу младих у центру града, мјесту трагедије, данас је служен парастос и положени су вијенци.

„Страдање комплетне породице Исаиловић је дио заједничке трагедије грађанског рата у БиХ и на подручју Брчког. Не умањујемо и поштујемо све жртве, али очекујемо од друга два народа једнако поштовање према српским, а од надлежних процесуирање одговорних за злочине и да поступају на исти начин, јер је то једини пут мирног суживота и будућности“, рекао је градоначелник Синиша Милић који је присуствовао парастосу.

Трагична смрт Исаиловића, као и великог броја цивила сва три народа убијених и осакаћених током рата у неселективном гранатирању Брчког, 23 године није ни предмет истраге.

„Ово Тужилаштво у Брчком је у бројним случајевима показало игнорантски однос према српским жртвама и ми немамо више ни трунке разлога да им вјерујемо, јер нас годинама лажу и обмањују“, ни у овој прилици није скривао огорчење предсједник Одбора породица погинулих Борачке организације Републике Српске у Брчком Јован Пудић.

Пудић је подсјетио да српска удружења проистекла из одбрамбено-отаџбинског рата двије и по године чекају одговор Скупштине дистрикта на захтјев да постављањем спомен-плоче трајно обиљеже мјесто трагедије породице Исаиловић.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

алекса

10.05.2017 15:36

Теска трагедија за породицу покој им дуси

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.05.2017 19:02

Јел ико од исламских терориста одговаро.није сигурно нити це они нису убијали цивиле а њија стити накарадни суд тзв беиха