Sjećanje na smrt porodice Isailović

Projektil razorne moći ispaljen u cjelodnevnom granatiranju centra grada 10. maja 1994. godine, kada je Brčko bilo mjesto zasijedanja Narodne Skupštine Republike Srpske, ubio je kompletnu porodicu Isailović: 27-godišnju Svjetlanu u osmom mjesecu trudnoće, njenu trogodišnju kćerku Božanu i muževog oca Božu, a od tuge zbog gubitka ubrzo je preminuo i Svjetlanin muž Kojo (31).

Republika Srpska 10.05.2017 | 16:30
Sjećanje na smrt porodice Isailović
Na Trgu mladih u centru grada, mjestu tragedije, danas je služen parastos i položeni su vijenci.

„Stradanje kompletne porodice Isailović je dio zajedničke tragedije građanskog rata u BiH i na području Brčkog. Ne umanjujemo i poštujemo sve žrtve, ali očekujemo od druga dva naroda jednako poštovanje prema srpskim, a od nadležnih procesuiranje odgovornih za zločine i da postupaju na isti način, jer je to jedini put mirnog suživota i budućnosti“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić koji je prisustvovao parastosu.

Tragična smrt Isailovića, kao i velikog broja civila sva tri naroda ubijenih i osakaćenih tokom rata u neselektivnom granatiranju Brčkog, 23 godine nije ni predmet istrage.

„Ovo Tužilaštvo u Brčkom je u brojnim slučajevima pokazalo ignorantski odnos prema srpskim žrtvama i mi nemamo više ni trunke razloga da im vjerujemo, jer nas godinama lažu i obmanjuju“, ni u ovoj prilici nije skrivao ogorčenje predsjednik Odbora porodica poginulih Boračke organizacije Republike Srpske u Brčkom Jovan Pudić.

Pudić je podsjetio da srpska udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata dvije i po godine čekaju odgovor Skupštine distrikta na zahtjev da postavljanjem spomen-ploče trajno obilježe mjesto tragedije porodice Isailović.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

aleksa

10.05.2017 15:36

Teska tragedija za porodicu pokoj im dusi

ODGOVORITE
Name

re

10.05.2017 19:02

Jel iko od islamskih terorista odgovaro.nije sigurno niti ce oni nisu ubijali civile a njija stiti nakaradni sud tzv beiha