Србија се жали УН због Вокера

Бивши шеф ОЕБС на КиМ и "креатор" случаја Рачак признао да ради на пројекту "велике Албаније", Београд припрема контрамеру. Министарка Кубуровић обавијестиће УН о улози Вокера

Србија 10.05.2017 | 13:02
Србија се жали УН због Вокера
Београд ће се обратити Уједињеним нацијама због скандалозне изјаве бившег шефа верификационе мисије ОЕБС-а на КиМ Вилијама Вокера да ради на пројекту стварања "велике Албаније" - сазнају "Новости".

Према информацијама листа, министарка правде Нела Кубуровић ће обавијестити земље чланице о срамној улози креатора "случаја Рачак", који је послужио за агресију на Србију 1999, а сада се враћа на мјесто злочина као албански лобиста и један од аутора пакленог плана за промјену граница на Балкану.

Вокер је своју скандалозну ролу објелоданио на свечаности странке коју предводи Рамуш Харадинај, Алијансе за будућност Косова, рекавши да је циљ пројекта уједињење свих Албанаца на Косову, у дијаспори и у Албанији. Он је открио и да су се "деведесетих Албанци ујединили како би ослободили Косово, а да је сада вријеме за последњи корак"?!

Хоће ли најмоћније свјетске државе још једном затворити очи пред бујањем великоалбанских апетита на Балкану, знаће се већ у уторак, 16. маја, за када је заказана сједница Савјета безбједности УН о КиМ.

Српске власти неће оћутати на претње бившег америчког дипломате, и то је јуче јасно поручио премијер Александар Вучић. Он је најавио да ће Србија на сваком нивоу у Европи и свијету износити овај крунски доказ да Вокеру никада није био циљ заштита људских права на КиМ, већ борба против Србије и стварање "велике Албаније".

(Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бора бора

10.05.2017 11:26

Залити се онима који су Србију бомбардовали ,нема смисла и уцинка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цика Лавров

10.05.2017 11:58

Де ти мене назови па ми се мало јадај бице бјен тај Волкер..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

10.05.2017 20:36

Јел овај из одлазеце администрације

ОДГОВОРИТЕ