Srbija se žali UN zbog Vokera

Bivši šef OEBS na KiM i "kreator" slučaja Račak priznao da radi na projektu "velike Albanije", Beograd priprema kontrameru. Ministarka Kuburović obavijestiće UN o ulozi Vokera

Srbija 10.05.2017 | 13:02
Srbija se žali UN zbog Vokera
Beograd će se obratiti Ujedinjenim nacijama zbog skandalozne izjave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a na KiM Vilijama Vokera da radi na projektu stvaranja "velike Albanije" - saznaju "Novosti".

Prema informacijama lista, ministarka pravde Nela Kuburović će obavijestiti zemlje članice o sramnoj ulozi kreatora "slučaja Račak", koji je poslužio za agresiju na Srbiju 1999, a sada se vraća na mjesto zločina kao albanski lobista i jedan od autora paklenog plana za promjenu granica na Balkanu.

Voker je svoju skandaloznu rolu objelodanio na svečanosti stranke koju predvodi Ramuš Haradinaj, Alijanse za budućnost Kosova, rekavši da je cilj projekta ujedinjenje svih Albanaca na Kosovu, u dijaspori i u Albaniji. On je otkrio i da su se "devedesetih Albanci ujedinili kako bi oslobodili Kosovo, a da je sada vrijeme za poslednji korak"?!

Hoće li najmoćnije svjetske države još jednom zatvoriti oči pred bujanjem velikoalbanskih apetita na Balkanu, znaće se već u utorak, 16. maja, za kada je zakazana sjednica Savjeta bezbjednosti UN o KiM.

Srpske vlasti neće oćutati na pretnje bivšeg američkog diplomate, i to je juče jasno poručio premijer Aleksandar Vučić. On je najavio da će Srbija na svakom nivou u Evropi i svijetu iznositi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na KiM, već borba protiv Srbije i stvaranje "velike Albanije".

(Novosti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bora bora

10.05.2017 11:26

Zaliti se onima koji su Srbiju bombardovali ,nema smisla i ucinka.

ODGOVORITE
Name

Cika Lavrov

10.05.2017 11:58

De ti mene nazovi pa mi se malo jadaj bice bjen taj Volker..

ODGOVORITE
Name

Mir

10.05.2017 20:36

Jel ovaj iz odlazece administracije

ODGOVORITE