О "Љубији" тек следеће седмице

Разматрањем извјештаја о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУПРС) у 2016. години у Бањој Луци је данас настављена сједница Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 10.05.2017 | 11:23
О "Љубији" тек следеће седмице
Парламент ће засједати данас и сутра, па није очекивати да ће се посланици ове седмице изјаснити о приједлогу одлуке о давању сагласности на владину одлуку о продаји 64,9 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде „Љубија“, Приједор, методом непосредног одабира купца.

Влада Републике Српске је 12. априла одлучила да се државни капитал у „Љубији“ прода фирми “Исраели инвестмент гроуп“, процијенивши да су дали бољу понуду од “АрцелорМиттала”

Предсједник Синдиката „АрцелорМитала“ Миланко Стојнић најавио је да ће сутра у Бањој Луци бити организована мирна протестна шетња, јер се противе продаји „Љубије“ фирми „Исраели инвестмент гроуп“.

Тврди да ће радници мирном шетњом упозорити посланике да не подрже владину одлуку јер с одабраним купцем „Љубије“ не виде будућност.

С тим у вези парламенту ће предати и петицију с пропратним писмом.

О продаји “Љубије” 4. маја организовано је јавно саслушање, које је организовао Одбор за привреду Народне скупштине РС-а, чији је предсједник Душан Берић (СДС) рекао да ће Одбор коначну одлуку о овом питању донијети прије расправе на сједници Народне скупштине РС, која има задњу ријеч о продаји „Љубије“.

Берић је додао да је претпоставити да ће та тачка бити разматрана у трећем наставку скупштинског засједања, најављеног за 16. мај, будући да је презадња на дневном реду.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

10.05.2017 11:36

Маркану ће позлити. Цубро навикао на фатове да прича бајке. Спома се поклопила ушима, јер ваља све своје оставити што је започела. недјо ће се цескати по глави и питати гдје је... ни мање сацице јада, ни горег споја. као секта...днс

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

10.05.2017 19:42

Павића и Јелачу привести правди и свим правосудним институцијама па отворити истрагу против гадова.После правац Туњицеееее.