O "Ljubiji" tek sledeće sedmice

Razmatranjem izvještaja o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u 2016. godini u Banjoj Luci je danas nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Republika Srpska 10.05.2017 | 11:23
O "Ljubiji" tek sledeće sedmice
Parlament će zasjedati danas i sutra, pa nije očekivati da će se poslanici ove sedmice izjasniti o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na vladinu odluku o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude „Ljubija“, Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Vlada Republike Srpske je 12. aprila odlučila da se državni kapital u „Ljubiji“ proda firmi “Israeli investment group“, procijenivši da su dali bolju ponudu od “ArcelorMittala”

Predsjednik Sindikata „ArcelorMitala“ Milanko Stojnić najavio je da će sutra u Banjoj Luci biti organizovana mirna protestna šetnja, jer se protive prodaji „Ljubije“ firmi „Israeli investment group“.

Tvrdi da će radnici mirnom šetnjom upozoriti poslanike da ne podrže vladinu odluku jer s odabranim kupcem „Ljubije“ ne vide budućnost.

S tim u vezi parlamentu će predati i peticiju s propratnim pismom.

O prodaji “Ljubije” 4. maja organizovano je javno saslušanje, koje je organizovao Odbor za privredu Narodne skupštine RS-a, čiji je predsjednik Dušan Berić (SDS) rekao da će Odbor konačnu odluku o ovom pitanju donijeti prije rasprave na sjednici Narodne skupštine RS, koja ima zadnju riječ o prodaji „Ljubije“.

Berić je dodao da je pretpostaviti da će ta tačka biti razmatrana u trećem nastavku skupštinskog zasjedanja, najavljenog za 16. maj, budući da je prezadnja na dnevnom redu.

(Fena)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

4s

10.05.2017 11:36

Markanu će pozliti. Cubro navikao na fatove da priča bajke. Spoma se poklopila ušima, jer valja sve svoje ostaviti što je započela. nedjo će se ceskati po glavi i pitati gdje je... ni manje sacice jada, ni goreg spoja. kao sekta...dns

ODGOVORITE
Name

patriota

10.05.2017 19:42

Pavića i Jelaču privesti pravdi i svim pravosudnim institucijama pa otvoriti istragu protiv gadova.Posle pravac Tunjiceeeee.