НБА: Банана Ђинобилија за побједу Спарса!

Сан Антонио Спарси победили су после продужетка Хјустон Рокетсе са 110:107 у петој утакмици полуфинала Запада и повели са 3-2 у серији.

Кошарка 10.05.2017 | 11:15
НБА: Банана Ђинобилија за побједу Спарса!
Регуларни део меча завршен је 101:101, а обе екипе су у последњим секундама пропустиле прилику да погоде шут за победу.

Прво је на 11 секунди до краја то урадио Џејмс Харден, а потом је на другој страни погодио Пети Милс, али тек пошто је време истекло.

Меч је обележила повреда Каваја Ленарда у трећој четвртини. Ленард је стао на стопало Џејмса Хардена и на нешто мање од пет минута пре краја те четвртине морао на клупу.

Ленард није био шутерски расположен мада је био најефикаснији у Сан Антонију са 22 поена. Само 8 од 21 из игре, али уз 15 скокова и четири асистенције. Дабл-дабл учинак у Спарсима је имао и Ламаркус Олдриџ са 18 поена и 14 скокова, а Пети Милс је имао 20 поена.

Посебно треба истаћи ролу ветерана Мануа Ђинобилија који је Ленарда одменио на терену, постигао неколико важних кошева, укључујући и полагање за продужетак поред Клинта Капеле. Осим тога, Ману је имао атрактивну блокаду која је можда одлучила утакмицу.

Харден је на крају продужетка шутнуо тројку како би Хјустон одвео утакмицу у други продужетак, али му то Ђинобили није дозволио, изблокирао га је и Спарси су победили.



После повреде зглоба Кавај Ленард је добар део остатка меча преседео на клупи, а у том периоду Харден је могао "лакше да дише" на паркету. Ту прилику није искористио на најбољи начин када је требало његовом тиму.

"Брада" је у последња четири минута регуларног дела и пет минута продужетка шутирао на кош 1 од 6, изгубио је четири лопте и имао два фаула од чега је један био у нападу.

Осим тога, у одлучујућим тренуцима је у одбрани био недовољно агресиван па је Дени Грин поред њега лако положио лопту за 108:107 и предност Сан Антонија на пола минута до краја продужетка. У продужетку су за Хјустон погађали Андерсон и Беверли, а на другој страни Грин, па је Сан Антонио "ишчупао" победу.

Харден је шутирао 11 од 24 из игре, али 4 од 15 тројке, до краја је имао трипл-дабл учинак са 33 поена, 10 скокова и исто толико асистенција, али то није било довољно за тријумф. Патрик Беверли је додао 20 поена, а Андерсон 19. Капела је имао 9 поена и 11 скокова.

Спарси у четвртак иду у Хјустон иду са предношћу од 3-2 у серији, како би покушали да у четвртак на гостујућем терену резервишу карту за финале Запада против Голден Стејта.

Иначе, Ленард је после пете утакмице са Хјустоном рекао да ће играти у шестој.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар