NBA: Banana Đinobilija za pobjedu Sparsa!

San Antonio Sparsi pobedili su posle produžetka Hjuston Roketse sa 110:107 u petoj utakmici polufinala Zapada i poveli sa 3-2 u seriji.

Košarka 10.05.2017 | 11:15
NBA: Banana Đinobilija za pobjedu Sparsa!
Regularni deo meča završen je 101:101, a obe ekipe su u poslednjim sekundama propustile priliku da pogode šut za pobedu.

Prvo je na 11 sekundi do kraja to uradio Džejms Harden, a potom je na drugoj strani pogodio Peti Mils, ali tek pošto je vreme isteklo.

Meč je obeležila povreda Kavaja Lenarda u trećoj četvrtini. Lenard je stao na stopalo Džejmsa Hardena i na nešto manje od pet minuta pre kraja te četvrtine morao na klupu.

Lenard nije bio šuterski raspoložen mada je bio najefikasniji u San Antoniju sa 22 poena. Samo 8 od 21 iz igre, ali uz 15 skokova i četiri asistencije. Dabl-dabl učinak u Sparsima je imao i Lamarkus Oldridž sa 18 poena i 14 skokova, a Peti Mils je imao 20 poena.

Posebno treba istaći rolu veterana Manua Đinobilija koji je Lenarda odmenio na terenu, postigao nekoliko važnih koševa, uključujući i polaganje za produžetak pored Klinta Kapele. Osim toga, Manu je imao atraktivnu blokadu koja je možda odlučila utakmicu.

Harden je na kraju produžetka šutnuo trojku kako bi Hjuston odveo utakmicu u drugi produžetak, ali mu to Đinobili nije dozvolio, izblokirao ga je i Sparsi su pobedili.



Posle povrede zgloba Kavaj Lenard je dobar deo ostatka meča presedeo na klupi, a u tom periodu Harden je mogao "lakše da diše" na parketu. Tu priliku nije iskoristio na najbolji način kada je trebalo njegovom timu.

"Brada" je u poslednja četiri minuta regularnog dela i pet minuta produžetka šutirao na koš 1 od 6, izgubio je četiri lopte i imao dva faula od čega je jedan bio u napadu.

Osim toga, u odlučujućim trenucima je u odbrani bio nedovoljno agresivan pa je Deni Grin pored njega lako položio loptu za 108:107 i prednost San Antonija na pola minuta do kraja produžetka. U produžetku su za Hjuston pogađali Anderson i Beverli, a na drugoj strani Grin, pa je San Antonio "iščupao" pobedu.

Harden je šutirao 11 od 24 iz igre, ali 4 od 15 trojke, do kraja je imao tripl-dabl učinak sa 33 poena, 10 skokova i isto toliko asistencija, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Patrik Beverli je dodao 20 poena, a Anderson 19. Kapela je imao 9 poena i 11 skokova.

Sparsi u četvrtak idu u Hjuston idu sa prednošću od 3-2 u seriji, kako bi pokušali da u četvrtak na gostujućem terenu rezervišu kartu za finale Zapada protiv Golden Stejta.

Inače, Lenard je posle pete utakmice sa Hjustonom rekao da će igrati u šestoj.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar