Прашки кафић у којем се не плаћа ни готовином ни картицама

У данашње време, које слободно можемо да назовемо дигиталним, кафане и даље раде. Кафа се пије, а један кафић у Прагу одлучио је да уведе сасвим другачији начин плаћања.

Путовања 10.05.2017 | 09:02
Прашки кафић у којем се не плаћа ни готовином ни картицама
Када идете у Паралелни Полис у део града Холешовице, не морате да носите новчаник јер тамо наручено пиће можете да платите Биткоинима.

Заправо, новчаник вам и не треба, јер је једино средство којим можете да платите искључиво споменута крипто-валута.
Кафић је основао анархистичко-етички колектив хакера (тако се сами називају) Зтоховен, па можда не чуди што прихватају споменуту крипто-валуту јер су многи уверени да је будућност управо у њој.

Конобарица Алжбета Сводобова уградила је у шаку имплантат повезан с Биткоином, па нигде не иде без свог виртуалног новчаника.

Она објашњава да је циљ приближити Биткоин обичним људима, и да кафић није за хакере, већ првенствено за едукацију људи о разним облицима плаћања који ће сутра можда заменити постојеће.

Ви не морате да имате никакав чип, а ако не знате где да купите Биткоине, то можете да учините на самом улазу у кафић, где се налази Биткоин конвертер.

Након тога вам преостаје само да седнете, наручите омиљено пиће и платите га овом виртуалном валутом, чија је вредност у међувремену дошла до приличних висина.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цупс

10.05.2017 20:43

А ко плаца порез ? Скопца виртуелну руку у пореску управу и они откину колико им треба ? Како набавља робу ? Да им биткона за 20 кг кафе, а ови то однесу фино у Бразил ономе сто рмпаци по цијели дан на плантази кафе и фино му плате у Биткоинима, а овај опет умире од среце :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Почетак

31.07.2017 01:42

Па опет смо на почетку! Робна размена. Све ово до сада је било узалуд.