"Љубија" није тест за владајуће

Посланик СДС-а Миладин Станић очекује да Влада Републике Српске повуче приједлог о продаји рудника Љубије са дневног реда сједнице Народне скупштине Републике Српски, која наставља данас с радом. По Станићу, не постоји већина у НСРС, која ће подржати ту владину одлуку.

Република Српска 10.05.2017 | 08:31
"Љубија" није тест за владајуће
Мишљења је да "Љубија" ипак неће бити тест за владајућу коалицију у РС.

"Владајућа већина је заједно у лоповлуку и нису они карактери да би се одрекли пљачке јавних предузећа и других ресурса у Републици Српској", наглашава, између осталог, Станић у разговору за "вијести.ба". 

Коментаришући јавну расправу о владиној одлуци о продаји акција у руднику "Љубија", он је рекао да је чињеница да постоје трансферне цијене.

"Неко из тих трансферних цијена црпи неке своје политичке и страначке интересе, а то тренутно није СНСД. Ова странка осјетила је да ту има новца. Због тога су затражили да се дио покраденог новца из РС врати у рудник "Љубија", те да тај новац оплоде", рекао је Станић.

Осврћући се на владину тврдњу да је цијели процес транспарентан, да се не ради о продаји "Љубије", него о концесији и да је ова одлука од интереса за РС, Станић каже да је то прича министра индустрије Петра Ђокића који је по струци жандар.

"Он каже да је у питању продаја 64,9 посто акција тог предузећа, да није у питању продаја рудника. Но, свако регистровано предузеће, које није "машна-ташна" предузеће, подразумијева да има одређене ресурсе или имовину. Очигледно је да и ово конкретно предузеће има неку имовину, чак има и поједине некретнине, које су интересантне за локалну заједницу. Та прича, дакле, не пије воде. "Арцелор Миттал" нема уговор о концесији, а експлоатише руду", рекао је Станић.

На питање који је од два понуђача, "Арцелор Миттал" или "Израели инвестмент група", бољи за будућност "Љубије", Станић је рекао да са постојећом корумпираном гарнитуром на власти у РС, свеједно је који ће од њих бити власник тог дијела акција.

"Једнако су зло, јер виде само свој интерес, а са мало интереса задовоље и корумпиране политичаре, па раде свој посао", казао је он, наводећи да је рјешење да власт тотално контролише процес експлоатације, дакле количине, вриједност и концесионе накнаде. 

Одлазак Симуне Жакуле из посланичког клуба СДС, Станић је прокоментарисао да је Жакула била незадовољна због неких питања са локалног нивоа и да му нису познати детаљи у вези с тим. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

КОДУС

10.05.2017 07:13

Одлазак Симуне није ниста ново, ни необицно у политици, политицка пракса. Својим интелектуално-политицким капацитетом била је народни посланик. СДС је ту био висе него коректан, па њен поступак треба приписати "квалитету њеног карактера"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брак је за њу мрак

10.05.2017 07:45

Она је анестетицар и вјероватно је успавала сдс кад ју је ставио на листу Без обзира колико це добити за глас немозе подмирити глад за новцем своје породице нити довољно да исплати захтјеве свога муза према сефу ОбренуГосподја није крива она нема свога става Урос све зна и ста је у питању.

Name

Напријед

10.05.2017 07:27

Не знам да ли сам у праву, али мислим да је овај господин постена снага СДС-а, и пуна подрска странацком сефу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоги и Вадо

10.05.2017 08:00

Ок.

Name

Днф

10.05.2017 07:29

Један од рјетко добри политицара без длаке на језику дивота га слусати ако преузмемо власт треба га поставити за министра пољопривреде цовјек има искуство познаје све области..а ова папкарка дахе изјаву казе сдс игнорисо њу и њену породицу е јадна она нема образа ни постења ко онај папак стевандиц објесио образе ко диконка ...а зандар ста це јадан само кад видите његове министре и цланове грозота..станиц је управу они су покрали дрзаву па се теско могу разици све су то лопови ...зивио сдс сваким даном је сдс јаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ова Влада....

10.05.2017 07:30

...се налази у кандзама хазарског лобија, а када се узме у обзир да су њени цланови од злог оца и од горе мајке - моземо само оцекивати јос једну отимацину ресурса Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка на Сави

10.05.2017 19:46

Павић Марко је зло највеће свагдје се тали а нарочито са миталом у руднику.

Name

Знам

10.05.2017 08:14

Коалиција остаје јер су уједињени у лоповлуку. СДС мора несто цинити јер це их Додик на фињака појести. Морају на улицу јер са досадасњом политиком су доњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фармланд

10.05.2017 10:43

Сто си се усутио о фармланду,ил су и тебе подмазали,реци имена лопова из фармланда оном неупуценом Мектицу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАБО ВАС ЧУЈЕМО...

10.05.2017 15:10

Ма ни опозиција ни позиција не помиње раднике и њихову неизвјесну судбину све нешто тихо ОСИМ РАДНИКА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

..Роспија..

10.05.2017 15:29

Овај СДС-овац има искуства са распродајом,(тадаснег друственог власниства),прво продана Козара у Прнавору, масине и остало сто се могло продати, наплациван ратни порез(бивси нацелник војног одсијека),муслимани и хрвати за време рата су морали да изброје одредјену своту ако мисле да изадју зиви из Прњавора, Зитопрдукт итд... да не набрајам висе,негова фирма продаје умјетна дјубрива која садрзе фосфате ,разградја истих траје око 200 година... и он це да говори о нецему...фунара нист друго!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

синиша благојевић

11.05.2017 16:50

То су све "игре"

ОДГОВОРИТЕ