"Ljubija" nije test za vladajuće

Poslanik SDS-a Miladin Stanić očekuje da Vlada Republike Srpske povuče prijedlog o prodaji rudnika Ljubije sa dnevnog reda sjednice Narodne skupštine Republike Srpski, koja nastavlja danas s radom. Po Staniću, ne postoji većina u NSRS, koja će podržati tu vladinu odluku.

Republika Srpska 10.05.2017 | 08:31
"Ljubija" nije test za vladajuće
Mišljenja je da "Ljubija" ipak neće biti test za vladajuću koaliciju u RS.

"Vladajuća većina je zajedno u lopovluku i nisu oni karakteri da bi se odrekli pljačke javnih preduzeća i drugih resursa u Republici Srpskoj", naglašava, između ostalog, Stanić u razgovoru za "vijesti.ba". 

Komentarišući javnu raspravu o vladinoj odluci o prodaji akcija u rudniku "Ljubija", on je rekao da je činjenica da postoje transferne cijene.

"Neko iz tih transfernih cijena crpi neke svoje političke i stranačke interese, a to trenutno nije SNSD. Ova stranka osjetila je da tu ima novca. Zbog toga su zatražili da se dio pokradenog novca iz RS vrati u rudnik "Ljubija", te da taj novac oplode", rekao je Stanić.

Osvrćući se na vladinu tvrdnju da je cijeli proces transparentan, da se ne radi o prodaji "Ljubije", nego o koncesiji i da je ova odluka od interesa za RS, Stanić kaže da je to priča ministra industrije Petra Đokića koji je po struci žandar.

"On kaže da je u pitanju prodaja 64,9 posto akcija tog preduzeća, da nije u pitanju prodaja rudnika. No, svako registrovano preduzeće, koje nije "mašna-tašna" preduzeće, podrazumijeva da ima određene resurse ili imovinu. Očigledno je da i ovo konkretno preduzeće ima neku imovinu, čak ima i pojedine nekretnine, koje su interesantne za lokalnu zajednicu. Ta priča, dakle, ne pije vode. "Arcelor Mittal" nema ugovor o koncesiji, a eksploatiše rudu", rekao je Stanić.

Na pitanje koji je od dva ponuđača, "Arcelor Mittal" ili "Izraeli investment grupa", bolji za budućnost "Ljubije", Stanić je rekao da sa postojećom korumpiranom garniturom na vlasti u RS, svejedno je koji će od njih biti vlasnik tog dijela akcija.

"Jednako su zlo, jer vide samo svoj interes, a sa malo interesa zadovolje i korumpirane političare, pa rade svoj posao", kazao je on, navodeći da je rješenje da vlast totalno kontroliše proces eksploatacije, dakle količine, vrijednost i koncesione naknade. 

Odlazak Simune Žakule iz poslaničkog kluba SDS, Stanić je prokomentarisao da je Žakula bila nezadovoljna zbog nekih pitanja sa lokalnog nivoa i da mu nisu poznati detalji u vezi s tim. 

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

KODUS

10.05.2017 07:13

Odlazak Simune nije nista novo, ni neobicno u politici, politicka praksa. Svojim intelektualno-politickim kapacitetom bila je narodni poslanik. SDS je tu bio vise nego korektan, pa njen postupak treba pripisati "kvalitetu njenog karaktera"!

ODGOVORITE
Name

brak je za nju mrak

10.05.2017 07:45

Ona je anesteticar i vjerovatno je uspavala sds kad ju je stavio na listu Bez obzira koliko ce dobiti za glas nemoze podmiriti glad za novcem svoje porodice niti dovoljno da isplati zahtjeve svoga muza prema sefu ObrenuGospodja nije kriva ona nema svoga stava Uros sve zna i sta je u pitanju.

Name

Naprijed

10.05.2017 07:27

Ne znam da li sam u pravu, ali mislim da je ovaj gospodin postena snaga SDS-a, i puna podrska stranackom sefu.

ODGOVORITE
Name

Jogi i Vado

10.05.2017 08:00

Ok.

Name

Dnf

10.05.2017 07:29

Jedan od rjetko dobri politicara bez dlake na jeziku divota ga slusati ako preuzmemo vlast treba ga postaviti za ministra poljoprivrede covjek ima iskustvo poznaje sve oblasti..a ova papkarka dahe izjavu kaze sds ignoriso nju i njenu porodicu e jadna ona nema obraza ni postenja ko onaj papak stevandic objesio obraze ko dikonka ...a zandar sta ce jadan samo kad vidite njegove ministre i clanove grozota..stanic je upravu oni su pokrali drzavu pa se tesko mogu razici sve su to lopovi ...zivio sds svakim danom je sds jaci

ODGOVORITE
Name

Ova Vlada....

10.05.2017 07:30

...se nalazi u kandzama hazarskog lobija, a kada se uzme u obzir da su njeni clanovi od zlog oca i od gore majke - mozemo samo ocekivati jos jednu otimacinu resursa Srpske.

ODGOVORITE
Name

Gradiška na Savi

10.05.2017 19:46

Pavić Marko je zlo najveće svagdje se tali a naročito sa mitalom u rudniku.

Name

Znam

10.05.2017 08:14

Koalicija ostaje jer su ujedinjeni u lopovluku. SDS mora nesto ciniti jer ce ih Dodik na finjaka pojesti. Moraju na ulicu jer sa dosadasnjom politikom su donji.

ODGOVORITE
Name

Farmland

10.05.2017 10:43

Sto si se usutio o farmlandu,il su i tebe podmazali,reci imena lopova iz farmlanda onom neupucenom Mekticu...

ODGOVORITE
Name

SLABO VAS ČUJEMO...

10.05.2017 15:10

Ma ni opozicija ni pozicija ne pominje radnike i njihovu neizvjesnu sudbinu sve nešto tiho OSIM RADNIKA !!!

ODGOVORITE
Name

..Rospija..

10.05.2017 15:29

Ovaj SDS-ovac ima iskustva sa rasprodajom,(tadasneg drustvenog vlasnistva),prvo prodana Kozara u Prnavoru, masine i ostalo sto se moglo prodati, naplacivan ratni porez(bivsi nacelnik vojnog odsijeka),muslimani i hrvati za vreme rata su morali da izbroje odredjenu svotu ako misle da izadju zivi iz Prnjavora, Zitoprdukt itd... da ne nabrajam vise,negova firma prodaje umjetna djubriva koja sadrze fosfate ,razgradja istih traje oko 200 godina... i on ce da govori o necemu...funara nist drugo!!!!

ODGOVORITE
Name

siniša blagojević

11.05.2017 16:50

To su sve "igre"

ODGOVORITE