Одлаже се одлука о продаји “Љубије”

Расправа о продаји Рудника "Љубија" неће доћи на ред у наставку скупштинског засједања ове седмице, рекао је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић. Ипак, и даље стоји отворено питање хоће ли одлука о продаји „Љубије“ значити и крај партнерства ДНС-а и СНСД-а у извршној и законодавној власти у Републици Српској.

Република Српска 09.05.2017 | 20:53
Одлаже се одлука о продаји “Љубије”
Приједлог Одлуке о продаји Рудника жељезне руде "Љубија" за многе је и даље "оштар камен у ципели" коју носи владајућа коалиција у Републици Српској. ДНС и даље не одступа од ранијих ставова против продаје "Љубије" - "Израели инвестмент групи", али ни од тврдње да то неће угрозити партнерство са СНСД-ом и социјалистима.

"Ова коалиција, која је позиција у Републици Српској, траје 20 година и ви знате да је стечено одређено повјерење које у овом тренутку тешко да може нека одлука или неки посебан потез да разгради. Уколико би се то десило на једном гласању или на једној одлуци, онда би се могло рећи да је то била промашена коалиција", рекао је потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић.

У Социјалистичкој партији имају разумијевања за другачије мишљење. Барем тако мисли министар Савановић:

"Све су то животне ствари које су подложне размишљањима и дискутовањима. Свако има право на своје опредјељење, па тако и ДНС има право да у Скупштини гласа или не гласа. Ништа страшно, то је сасвим нормално и демократично."

Опозиција неће подржати продају "Љубије", али оптужује владајућу коалицију да наступају као адвокати двије ривалске компаније.

Због обимног дневног реда, Приједлог Одлуке о продаји државног капитала у Руднику "Љубија" пред посланицима би могао да се нађе 16. или 17. маја.

(БН телевизија)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Оља

09.05.2017 19:00

Фале папци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАЈБОЉИ БИЗНИС

09.05.2017 19:07

САД ЈЕ НАЈБОЉЕ БИТИ ПАПАК само је стета сто сви имају краткороцну каријеру политицку а људску да не прицамо... замилслите цијели зивот носити тај надимак...неко мозе

Name

X

09.05.2017 19:19

Проценти су у питању

Name

ПОП

09.05.2017 20:52

ПАПЦИ СУ ДОБРИ ПО 30,000КМ ИЛИ ВИСЕ.МОЗЕМО ИХ ЗВАТИ ПАПЦИ А СТА СМО МИ.

Name

Зико.

10.05.2017 08:03

Неда Павиц рудника то је сува пара распасце се коалиција и тек онда це бити проблема.

Name

повјерење вазније од вазнијих ствари

09.05.2017 19:02

"Ова коалиција, која је позиција у Републици Српској, траје 20 година и ви знате да је стечено одређено повјерење које у овом тренутку тешко да може нека одлука или неки посебан потез да разгради..." Ако 800 радника и утицај на зељезнице и остале субјекте није вриједно нарусавања повјерења, не знам ста је вриједно. глуп сам

ОДГОВОРИТЕ
Name

коалиција

09.05.2017 19:14

Павићу дошо ти је крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.05.2017 19:33

Ја се надам да је ово одложење за стално јер стварно нема смисла приватизовати фирму од стратешког значаја. Нека остане овако како је сад. Двије трећине је власник РС, а трећине Митал који води фирму. Умјесто што Влада РС хоће да прода ово богатство по цијени 1 године пословања боље би било да се ангажује по питању добити. Осим тога, чим је данас један од министара рекао како ће ова фирма упркос свему бити продата, вриједност фирме данас је пала скоро за трећину своје вриједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

09.05.2017 20:10

Пробајте јос три пута да се изједначите са покушајима увођења акциза па онда то све некако по најхитнијем поступку по пети пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

09.05.2017 20:35

Народ је на изборима гласао за своје представнике у НАРОДНОЈ СКУПСТИНИ.Ти исти Посланици су слуге народа који би требали да се дрзе обецања која су дали Народу.Тај исти Народ би требао путем референдума да се изјасни за продају "Љубије"јер нико нема право да распродаје дрзавни капитал и природне ресурсе без сагласнисти Народа.Тој господи која музе овај Народ зестоко и сједи у власти,није им тата и деда оставио то у наследје,па да могу то да крцме како хоце.Батина је из раја изасла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бора Чорба

09.05.2017 20:50

Теоретски љубав лепо звучи...Малчице је друкчије у пракси

Name

Снсд

09.05.2017 21:03

Стекли смо повјерење у лоповлуку а Богами сви смо у пет дека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

09.05.2017 21:37

ЈА САМ ПРЕЗАДОВОЉНА СА СОБОМ ЗАТО ШТО НЕ БИ ДАЛА СВОЈ ГЛАС НИКОМ ЗБОГ ТОГА ШТО НЕ ВИДИМ БОДУЋНОСТ ДА ЛИ ГЛАСАЛИ ИЛИ НЕ ИСТО НАМ СЕ ПИШЕ ДОКАЖИТЕ ДА НИЈЕ ТАКО СРЕТНО. ММ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

09.05.2017 23:22

Само зликовци продају ресурсе који су баш мали. Уствари, они их отимају за себе. Овом народу је још мало шта остало. Власти су се дочепали неспособни и подли. Некад смо све фирме водили сами, а сад нам требају којекави страни криминалци да нам воде предузећа. Ужас. Може ли се овај народ пробудити и изгласати нормалне људе у власт. Овај режим је давно требало отјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

09.05.2017 23:26

Страшно је ко води Републику Српску, и шта раде, већ више од 20 година. Свему томе је највише кумовао страни фактор. Они су уствари уништили све нормално овдје. Они су инсистирали на приватизацији свих друштвених предузећа. Наравно да нико од нас није имао паре, нити их има данас да их купи, осим ако није у организованом криминалу до грла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

10.05.2017 05:46

Ову отудјену, бескицмењацку багру треба позатварати под хитно!! Понасају се као да треба продати свињац који им је тата оставио у аманет и само је проблем ко це узети за себе висе од другог!! Багра полтронска, умисљена и отудјена од зивота!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало

10.05.2017 05:53

Народе да ли сте чули ову констатацију и изјаву Чубриловића: "Ова коалиција, која је позиција у Републици Српској, траје 20 година и ви знате да је стечено одређено повјерење које у овом тренутку тешко да може нека одлука или неки посебан потез да разгради. Уколико би се то десило на једном гласању или на једној одлуци, онда би се могло рећи да је то била промашена коалиција." Ова задња реченица је заиста комична. Зар је требало двадесет година да овај де..л схвати и да и сам оставља простора да мисли како је ово промашена коалиција. Они су изгледа окусили сладак колач и неће тако га испустити из шака, само чекају да купе још папака којих на пијаци има ко зна колико и само је питање цијене и износа понуђених средстава, а овај ће као и многе друге продаје тражити само погодан тренутак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

којо

10.05.2017 07:01

Ђокић: Влада неће повући одлуку о продаји “Љубије”, а сада читам овај текст како се одлаже одлука о продаји "Љубије". Овде се не зна ни ко пије, ни ко плаћа.

ОДГОВОРИТЕ