Odlaže se odluka o prodaji “Ljubije”

Rasprava o prodaji Rudnika "Ljubija" neće doći na red u nastavku skupštinskog zasjedanja ove sedmice, rekao je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović. Ipak, i dalje stoji otvoreno pitanje hoće li odluka o prodaji „Ljubije“ značiti i kraj partnerstva DNS-a i SNSD-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 09.05.2017 | 20:53
Odlaže se odluka o prodaji “Ljubije”
Prijedlog Odluke o prodaji Rudnika željezne rude "Ljubija" za mnoge je i dalje "oštar kamen u cipeli" koju nosi vladajuća koalicija u Republici Srpskoj. DNS i dalje ne odstupa od ranijih stavova protiv prodaje "Ljubije" - "Izraeli investment grupi", ali ni od tvrdnje da to neće ugroziti partnerstvo sa SNSD-om i socijalistima.

"Ova koalicija, koja je pozicija u Republici Srpskoj, traje 20 godina i vi znate da je stečeno određeno povjerenje koje u ovom trenutku teško da može neka odluka ili neki poseban potez da razgradi. Ukoliko bi se to desilo na jednom glasanju ili na jednoj odluci, onda bi se moglo reći da je to bila promašena koalicija", rekao je potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović.

U Socijalističkoj partiji imaju razumijevanja za drugačije mišljenje. Barem tako misli ministar Savanović:

"Sve su to životne stvari koje su podložne razmišljanjima i diskutovanjima. Svako ima pravo na svoje opredjeljenje, pa tako i DNS ima pravo da u Skupštini glasa ili ne glasa. Ništa strašno, to je sasvim normalno i demokratično."

Opozicija neće podržati prodaju "Ljubije", ali optužuje vladajuću koaliciju da nastupaju kao advokati dvije rivalske kompanije.

Zbog obimnog dnevnog reda, Prijedlog Odluke o prodaji državnog kapitala u Rudniku "Ljubija" pred poslanicima bi mogao da se nađe 16. ili 17. maja.

(BN televizija)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Olja

09.05.2017 19:00

Fale papci?

ODGOVORITE
Name

NAJBOLJI BIZNIS

09.05.2017 19:07

SAD JE NAJBOLJE BITI PAPAK samo je steta sto svi imaju kratkorocnu karijeru politicku a ljudsku da ne pricamo... zamilslite cijeli zivot nositi taj nadimak...neko moze

Name

X

09.05.2017 19:19

Procenti su u pitanju

Name

POP

09.05.2017 20:52

PAPCI SU DOBRI PO 30,000KM ILI VISE.MOZEMO IH ZVATI PAPCI A STA SMO MI.

Name

Ziko.

10.05.2017 08:03

Neda Pavic rudnika to je suva para raspasce se koalicija i tek onda ce biti problema.

Name

povjerenje vaznije od vaznijih stvari

09.05.2017 19:02

"Ova koalicija, koja je pozicija u Republici Srpskoj, traje 20 godina i vi znate da je stečeno određeno povjerenje koje u ovom trenutku teško da može neka odluka ili neki poseban potez da razgradi..." Ako 800 radnika i uticaj na zeljeznice i ostale subjekte nije vrijedno narusavanja povjerenja, ne znam sta je vrijedno. glup sam

ODGOVORITE
Name

koalicija

09.05.2017 19:14

Paviću došo ti je kraj.

ODGOVORITE
Name

Direkt

09.05.2017 19:33

Ja se nadam da je ovo odloženje za stalno jer stvarno nema smisla privatizovati firmu od strateškog značaja. Neka ostane ovako kako je sad. Dvije trećine je vlasnik RS, a trećine Mital koji vodi firmu. Umjesto što Vlada RS hoće da proda ovo bogatstvo po cijeni 1 godine poslovanja bolje bi bilo da se angažuje po pitanju dobiti. Osim toga, čim je danas jedan od ministara rekao kako će ova firma uprkos svemu biti prodata, vrijednost firme danas je pala skoro za trećinu svoje vrijednosti.

ODGOVORITE
Name

Zool

09.05.2017 20:10

Probajte jos tri puta da se izjednačite sa pokušajima uvođenja akciza pa onda to sve nekako po najhitnijem postupku po peti put.

ODGOVORITE
Name

Zoki

09.05.2017 20:35

Narod je na izborima glasao za svoje predstavnike u NARODNOJ SKUPSTINI.Ti isti Poslanici su sluge naroda koji bi trebali da se drze obecanja koja su dali Narodu.Taj isti Narod bi trebao putem referenduma da se izjasni za prodaju "Ljubije"jer niko nema pravo da rasprodaje drzavni kapital i prirodne resurse bez saglasnisti Naroda.Toj gospodi koja muze ovaj Narod zestoko i sjedi u vlasti,nije im tata i deda ostavio to u nasledje,pa da mogu to da krcme kako hoce.Batina je iz raja izasla.

ODGOVORITE
Name

Bora Čorba

09.05.2017 20:50

Teoretski ljubav lepo zvuči...Malčice je drukčije u praksi

Name

Snsd

09.05.2017 21:03

Stekli smo povjerenje u lopovluku a Bogami svi smo u pet deka.

ODGOVORITE
Name

BOBA

09.05.2017 21:37

JA SAM PREZADOVOLJNA SA SOBOM ZATO ŠTO NE BI DALA SVOJ GLAS NIKOM ZBOG TOGA ŠTO NE VIDIM BODUĆNOST DA LI GLASALI ILI NE ISTO NAM SE PIŠE DOKAŽITE DA NIJE TAKO SRETNO. MM.

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

09.05.2017 23:22

Samo zlikovci prodaju resurse koji su baš mali. Ustvari, oni ih otimaju za sebe. Ovom narodu je još malo šta ostalo. Vlasti su se dočepali nesposobni i podli. Nekad smo sve firme vodili sami, a sad nam trebaju kojekavi strani kriminalci da nam vode preduzeća. Užas. Može li se ovaj narod probuditi i izglasati normalne ljude u vlast. Ovaj režim je davno trebalo otjerati.

ODGOVORITE
Name

Cezar

09.05.2017 23:26

Strašno je ko vodi Republiku Srpsku, i šta rade, već više od 20 godina. Svemu tome je najviše kumovao strani faktor. Oni su ustvari uništili sve normalno ovdje. Oni su insistirali na privatizaciji svih društvenih preduzeća. Naravno da niko od nas nije imao pare, niti ih ima danas da ih kupi, osim ako nije u organizovanom kriminalu do grla.

ODGOVORITE
Name

Milorad

10.05.2017 05:46

Ovu otudjenu, beskicmenjacku bagru treba pozatvarati pod hitno!! Ponasaju se kao da treba prodati svinjac koji im je tata ostavio u amanet i samo je problem ko ce uzeti za sebe vise od drugog!! Bagra poltronska, umisljena i otudjena od zivota!!

ODGOVORITE
Name

alo

10.05.2017 05:53

Narode da li ste čuli ovu konstataciju i izjavu Čubrilovića: "Ova koalicija, koja je pozicija u Republici Srpskoj, traje 20 godina i vi znate da je stečeno određeno povjerenje koje u ovom trenutku teško da može neka odluka ili neki poseban potez da razgradi. Ukoliko bi se to desilo na jednom glasanju ili na jednoj odluci, onda bi se moglo reći da je to bila promašena koalicija." Ova zadnja rečenica je zaista komična. Zar je trebalo dvadeset godina da ovaj de..l shvati i da i sam ostavlja prostora da misli kako je ovo promašena koalicija. Oni su izgleda okusili sladak kolač i neće tako ga ispustiti iz šaka, samo čekaju da kupe još papaka kojih na pijaci ima ko zna koliko i samo je pitanje cijene i iznosa ponuđenih sredstava, a ovaj će kao i mnoge druge prodaje tražiti samo pogodan trenutak.

ODGOVORITE
Name

kojo

10.05.2017 07:01

Đokić: Vlada neće povući odluku o prodaji “Ljubije”, a sada čitam ovaj tekst kako se odlaže odluka o prodaji "Ljubije". Ovde se ne zna ni ko pije, ni ko plaća.

ODGOVORITE