"Бесмртни марш" и у Бањалуци

Дан побједе над фашизмом, 9. мај, ове године у Републици Српској се обиљежава низом манифестација, између осталог, и маршом "Бесмртног пука". "Бесмртном маршу" нису присуствовали предсједник Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић.

Република Српска 09.05.2017 | 11:26
"Бесмртни марш" и у Бањалуци
"Марш", у којем учесници у колони носе слике учесника Другог свјетског рата, заставе ратних јединица из НОР-а, транспаренте с пригодним порукама и слично, представља подсјећање на погинуле војнике и цивиле из НОР-а који су дали животе у борби против фашизма.

Формирањем колоне учесника овог марша у Бањој Луци је данас почело централно обиљежавање 9. маја, а породице учесника НОР-а носе фотографије својих чланова, учесника НОР-а, те заставе с петокраком, фотографије Тита, партизанске капе...

"Бесмртни пук" је међународна друштвена акција која је почела 2011. године у градовима Русије током обиљежавања Дана побједе, 9. маја.  

У организацији Владе Републике Српске-Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова и уз помоћ градских и општинских одбора СУБНОР-а, Дан побједе над фашизмом бит ће обиљежен данас у Бањој Луци и полагањем вијенаца те обраћањем званичника.

Обиљежавању не присуствују предсједник и премијерка РС-а Милорад Додик и Жељка Цвијановић. Они су данас у Никинцима код Руме, гдје присуствују обиљежавању Дана Војске Србије, Дана побједе и Дана Европе.

У Републици Српској данас је нерадни дан.

( Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

корни

09.05.2017 09:48

Брзо смо заброавили ста је фасизам.Не писе нам се добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људ збуњен нормалан

09.05.2017 10:27

Види нико неноси слику цица Дразе. Нити једно четничко обиљежје ццццц Срамота сто нолко цетници изгинуше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.05.2017 11:24

Колико знам, Додиј је на вежби у Никинцима. Тамо где Мектић тврди да није пожељан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо Тако

09.05.2017 11:42

Био је добар да се Тома Николиц мозе друзити с неким. Било је јако теско гледати на столици до његове Вуцица којем се ни не обраца и Додика којему се приблизио а који се труди да га игнорисе и буде на дистанци да му Вуциц ста не замјери Гадно је кад морас бит на мјесту са толиком тензијом и да глумис да си са свима у добрим односима.

Name

Ники

09.05.2017 14:57

Цуди ме ме да у Никинцима није био Стевандиц да макар вири из д... Додику

ОДГОВОРИТЕ