"Besmrtni marš" i u Banjaluci

Dan pobjede nad fašizmom, 9. maj, ove godine u Republici Srpskoj se obilježava nizom manifestacija, između ostalog, i maršom "Besmrtnog puka". "Besmrtnom maršu" nisu prisustvovali predsjednik Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Republika Srpska 09.05.2017 | 11:26
"Besmrtni marš" i u Banjaluci
"Marš", u kojem učesnici u koloni nose slike učesnika Drugog svjetskog rata, zastave ratnih jedinica iz NOR-a, transparente s prigodnim porukama i slično, predstavlja podsjećanje na poginule vojnike i civile iz NOR-a koji su dali živote u borbi protiv fašizma.

Formiranjem kolone učesnika ovog marša u Banjoj Luci je danas počelo centralno obilježavanje 9. maja, a porodice učesnika NOR-a nose fotografije svojih članova, učesnika NOR-a, te zastave s petokrakom, fotografije Tita, partizanske kape...

"Besmrtni puk" je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom obilježavanja Dana pobjede, 9. maja.  

U organizaciji Vlade Republike Srpske-Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova i uz pomoć gradskih i opštinskih odbora SUBNOR-a, Dan pobjede nad fašizmom bit će obilježen danas u Banjoj Luci i polaganjem vijenaca te obraćanjem zvaničnika.

Obilježavanju ne prisustvuju predsjednik i premijerka RS-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović. Oni su danas u Nikincima kod Rume, gdje prisustvuju obilježavanju Dana Vojske Srbije, Dana pobjede i Dana Evrope.

U Republici Srpskoj danas je neradni dan.

( Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

korni

09.05.2017 09:48

Brzo smo zabroavili sta je fasizam.Ne pise nam se dobro.

ODGOVORITE
Name

Ljud zbunjen normalan

09.05.2017 10:27

Vidi niko nenosi sliku cica Draze. Niti jedno četničko obilježje ccccc Sramota sto nolko cetnici izginuše...

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.05.2017 11:24

Koliko znam, Dodij je na vežbi u Nikincima. Tamo gde Mektić tvrdi da nije poželjan.

ODGOVORITE
Name

Upravo Tako

09.05.2017 11:42

Bio je dobar da se Toma Nikolic moze druziti s nekim. Bilo je jako tesko gledati na stolici do njegove Vucica kojem se ni ne obraca i Dodika kojemu se priblizio a koji se trudi da ga ignorise i bude na distanci da mu Vucic sta ne zamjeri Gadno je kad moras bit na mjestu sa tolikom tenzijom i da glumis da si sa svima u dobrim odnosima.

Name

Niki

09.05.2017 14:57

Cudi me me da u Nikincima nije bio Stevandic da makar viri iz d... Dodiku

ODGOVORITE