Побједа Реала, узалуд Барсина богатија понуда!

Тео прошао лекарске. . .  Мадриђани на прагу првог појачања!

Фудбал 10.05.2017 | 12:00
Побједа Реала, узалуд Барсина богатија понуда!
Глава је говорила Барселона, али је срце рекло Реал Мадрид!

Тео Ернандез је одлучио да каријеру настави у Краљевском клубу из Мадрида и на тај начин одбацио понуду Барселоне. Талентовани француски дефанзивац око којег су се претходних недеља ломила копља у троуглу Атлетико - Реал - Барселона, данас је прошао лекарске прегледе у Реалу и направио први корак ка трансферу.

Момак који је експлодирао ове сезоне на позајмици у Алавесу из Атлетико Мадрида није желео да се враћа у клуб са којим има уговор и када је дошао позив Реала, одлучио се да појача табор највећег ривала.

Фиксна откупна клаузула од 24.000.000 евра га је уз огроман потенцијал учинила најтраженијим левим беком на свету у овом моменту. Атлетику су руке биле везане, није му помогла ни чињеница да би Тео у црвено-белом дресу играо са рођеним братом Лукасом. Француз је одлучио да послуша срце и учини све што је у могућности да оде у Реал за који навија.

Барселона се одмах после Краљевића укључила у трку, понудила и више новца, али није вредело… Барса му је нудила 21.000.000 евра нето за шест година. Реалова понуда је финансијски била слабија. Мадриђани су му понудили петогодишњи уговор вредан 36.000.000 евра на бруто нивоу, од чега би играчу припало нешто више од половине те суме када се одбију порези. Прихватио је мање пара…

Барса је имала савезника и у Ернандезовом менаџери Мануелу Гарсији Квиљону који је у лошим односима са Реалом откако је његов клијент Рафа Бенитез добио отказ у Мадриду. Ни то није помогло, играч је имао челичну вољу да пређе у Реал.

Ернандез је јутрос у Реаловој клупској клиници “Санитас” без било каквих проблема прошао детаљне лекарске прегледе и испунио и последњи услов да од 1. јуна задужи опрему Реала. Још само да Реал издвоји 24.000.000 евра и активира откупну калузулу младог дефанзивца.

Ернандез игра на позицији левог бека, али може успешно да затвори и место левог штопера. У наредној сезони ће највероватније бити алтернатива Марселу уз леву аут-линију пошто клуб напушта Коентрао, а повремено ће добијати све већу минутажу јер ни Бразилац више није у годинама да игра сваки меч у сезони.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар